Festivalul Antares, dedicat lui Cezar Ivănescu

Festivalul Antares, dedicat lui Cezar Ivănescu
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Weekend plin de poezie la Galaţi şi Brăila. Festivalul „Antares” a adunat, timp de trei zile, în cele două oraşe, importanţi poeţi din România şi din străinătate, în cadrul unei manifestări ajunse la cea de-a XI-a ediţie, „Serile de literatură”. În organizarea Uniunii Scriitorilor din România, filiala Galaţi-Brăila, Fundaţiei Culturale „Antares” şi a primăriilor celor două oraşe, festivalul a debutat la Brăila vineri seara, după care s-a mutat la Galaţi, la Muzeul de Artă Vizuală, pe Dunăre (o croazieră la bordul navei „Steaua Polară”), la Biblioteca „V.A. Urechia” şi în pădurea Gârboavele.

„E o ediţie specială, la care participă scriitori din mai multe ţări: Egipt, Germania, Belgia, Norvegia, Suedia, Italia, Marea Britanie, România. Anul acesta vom schimba marele premiu, nu se mai oferă titlul Ordinul Cavalerilor Danubieni, ci Ordinul cavalerilor Danubieni şi Antaresieni”, a spus, la deschiderea festivităţilor, Corneliu Antoniu, preşedintele filialei locale a Uniunii Scriitorilor.

Antoniu a insistat asupra importanţei manifestării, care îşi propune să readucă strălucirea culturală oraşului Galaţi. „Fiţi alături de noi pentru scoaterea Galaţiului din penumbra în care a intrat în ultima vreme. Lucrurile deja au început să se mişte, deja lumea nu mai priveşte Galaţiul ca pe un oraş siderurgic”, şi-a arătat optimismul Corneliu Antoniu.

Ediţia de anul acesta, care a beneficiat şi de publicarea unei antologii bilingve, a fost dedicată memoriei lui Cezar Ivănescu, ceremonia de deschidere desfăşurându-se chiar sub privirile „dintr-un tablou” ale poetului, la Muzeul de Artă Vizuală, în sala în care sunt expuse lucrările Bienalei Cezar Ivănescu.

Citit 1412 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.