Cartea cu interviuri a Angelei Baciu, lansată în 12 oraşe
Foto: Foto Adrian Mociulschi

Cartea cu interviuri a Angelei Baciu, lansată în 12 oraşe
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Cartea de interviuri semnată de poeta gălăţeancă Angela Baciu - „Despre cum nu am ratat o literatură grozavă”, Editura Junimea, Colecţia „Dialog XXI” a fost lansată, pe 27 martie, la Piatra Neamţ, la Biblioteca "G.T. Kirileanu", autoarea având-o alături pe scriitoarea Nora Iuga.

Prezentă la Piatra Neamţ în urma invitaţiei scriitorului Adrian Alui Gheorghe, directorul bibliotecii din localitate, gălăţeanca îşi lansase mai întâi volumul pe 14 martie (chiar de ziua de naştere a autoarei!), la Iaşi, în cadrul Târgului de Carte “Librex”, cu prezentarea scriitorilor Lucian Vasiliu şi Angela Furtună (manager al proiectului "Primăvara Poeţilor”).

Volumul cuprinde interviuri cu nume cunoscute ale literaturii române contemporane, precum: Norman Manea, Nora Iuga, Constantin Abăluţă, Ana Blandiana, Leo Butnaru, Adrian Alui Gheorghe, Angela Furtună, Lucian Vasiliu, Liviu Antonesei, Mihail Gălăţanu, Horia Gârbea şi alţii. Autoare a zece volume de poezie şi a unuia pentru copii, gălăţeanca ne propune acum al patrulea volum de interviuri, dintr-o serie care va continua. Cartea va călători în continuare către publicul din Bucureşti, Suceava, Brăila, Galaţi, Focşani, Braşov etc. 12 lansări de carte, în toate provinciile României! Este, desigur, un record!

Într-o vreme de slabă promovare a autorilor, de semnalare timidă în reviste de specialitate şi mass media în general, de promovare mai eficientă pe internet, turneul de lansare a unei cărţi, aşa cum se practică în mod obişnuit în Occidentul literar, este un lucru mai puţin obişnuit la noi, turnee mai mici realizând unele edituri mari, pentru autorii notorii.

Este o carte de vreo 500 de pagini care surprinde atmosfera literară a vremii. Angela Baciu a bătut ţara ca să se întâlnească cu „victimele” ei, la târguri de carte, festivaluri sau direct acasă la ele.


 

Citit 1030 ori Ultima modificare Marți, 07 Aprilie 2015 15:49

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.