Premieră ISTORICĂ la Teatrul Dramatic din Galaţi

Premieră ISTORICĂ la Teatrul Dramatic din Galaţi
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Pentru cea de-a XXIII-a ediţie a Galei premiilor Uniunii Teatrale din România (UNITER), cea mai prestigioasă competiţie de gen, care se va desfăşura pe 25 mai, în Sala Mare a Teatrului Naţional „I.L. Caragiale” Bucureşti, gălăţenii vor putea ţine pumnii pentru un premiu! Căci, la categoria „Cel mai bun scenograf”, a fost nominalizată, chiar în capul listei din numai trei nominalizări, scenografa Andrada Chiriac, pentru spectacolul „Cerere în căsătorie”, de A. P. Cehov, regizat de Felix Alexa la Teatrul „Fani Tardini” din Galaţi!

Un succes al anului trecut, care se joacă în continuare cu casa închisă, având în distribuţie actori îndrăgiţi şi premiaţi în festivaluri naţionale de teatru: Petronela Buda, Cristian Gheorghe şi Lucian Pânzaru. Spectacol premiat pentru scenografie, pentru cel mai bună interpretare feminină (Petronela Buda) şi cu premiul Mihai Mihail (pentru Cristi Gheorghe) la Festivalul de comedie desfăşurat la Galaţi - rezultate care este confirmată acum cu această nominalizare, prima din istoria teatrului nostru! Excelenta comedie poate fi vizionată, iată, chiar  sâmbătă, 23 mai, pe scena Teatrului Dramatic!

Tânără şi foarte activă

Alături de Andrada Chiriac, mai sunt nominalizate Adriana Grand, excepţionala scenografă şi plasticiană remarcată încă înainte de revoluţie, acum pentru o producţie la Centrul Cultural UNESCO Bucureşti, precum şi Iuliana Vîlsan, pentru o piesă montată la Teatrul Bulandra.

Andrada a construit la Galaţi, cu o viziune frumos-nebunească, un decor „viu”, cu baloturi de paie, o sobă adevărată (care scoate fum adevărat!), cuşti cu iepuri (vii!) şi mobilier. Ea a lucrat şi pentru cinematorafie, două dintre producţiile de film la care a lucrat fiind nominalizate la Premiile Gopo! Recent, ea a realizat decorurile la Naţionalul bucureştean pentru o nouă piesă, montată acolo tot de regizorul Felix Alexa. Deşi foarte tânără, artista născută la Buzău şi stabilită în Capitală figurează în echipa Naţionalului bucureştean. Absolventă, în 2008, a UNATC, secţia Scenografie – clasa prof. Ştefan Cenean, a studiat şi scenografia de film, cu prof. Doru Bălăşoiu. S-a implicat în numeroase proiecte de teatru comunitar la Casa de Cultură a Studenţilor Timişoara, Teatrul Mic, Nottara, Naţional sau Odeon. 

Şi un alt gălăţean, nominalizat

Şi, vorbind despre Galele UNITER, ne bucurăm să aflăm şi că regizorul gălăţean strămutat în capitală, Attila Vizauer, este acum unul dintre cei doi nominalizaţi la Premiul pentru teatru radiofonic.

Citit 1794 ori Ultima modificare Joi, 21 Mai 2015 10:30

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.