FESTIVALUL CĂRŢII "AXIS LIBRI": Numeroase premii la concursul de creaţie!

FESTIVALUL CĂRŢII "AXIS LIBRI": Numeroase premii la concursul de creaţie!
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

„La început a fost Cuvântul.” Cuvântul copiilor şi mai la început… Chiar de Ziua Internaţională a Copilului, Festivalul naţional al cărţii „Axis Libri” s-a încheiat cu un spectacol susţinut chiar de cei mici, în interpretarea Estradei Copiilor (foto) de la Casa de Cultură a Sindicatelor.

Micuţii au avut multe cărţi pentru vârstele lor la standuri, ba şi spectacole de păpuşi sau muzicale. Un lucru foarte serios, menit să ne pregătească un frumos viitor cultural, a fost însă desfăşurarea tradiţionalului Concurs de creaţie literară "Scriitori de ieri, de azi şi de mâine", acum la cea de-a VII-a ediţie, concurs concursul de creaţie literară şi eseistică, dedicat copiilor între 8 şi 14 ani, precum şi adolescenţilor (15-21 ani).

Secţiunile tematice au fost: pentru Eseistică - "Hortensia Papadat-Bengescu - Marea europeană" şi pentru Creaţie în versuri şi proză - "Misterele Galaţiului"/"Legendele Dunării". Juriul a fost format din scriitorii Angela Ribinciuc, Petre Rău - directorul Editurii "InfoRapArt" şi al Revistei "Boema" şi criticul şi poetul A.G. Secară. Foarte-foarte multe mici talente! Iată şi premiile acestui an.

Premiul Special "V.A. Urechia" a revenit Gabrielei Ramona Ionaşcu. Premiul pentru originalitate a fost primit de Petra Ana Mirică-Bobiţ şi de Diana-Elena Codres. Premiul pentru compunere - Miruna Sonu. Premiul pentru stil - Andreea-Ana Mihai şi Emilia Grecu. Premiul Revistei "Boema" - Mihnea Dragomir. Premiul Revistei "Axis Libri" - Vlad-Ştefan Năstase.

Premiile adolescenţilor

La a doua categorie de vârstă, cea a adolescenţilor, Marele Premiu a fost decernat Iustinei Ghenea. Premiul Hortensia Papadat-Bengescu a fost primit de Rareş Drăguţu din Tecuci. Premiul pentru originalitate le-a revenit lui Teofil Sandu şi Andreei-Diana Ciobotaru. Premiul pentru stil a fost primit de Liviu Pintilie şi de Marcela Mita. Premiul pentru Eseu - Oana-Maria Ioniţă. Premiul Revistei "Axis Libri" - Ana-Maria Bratovianu. Premiul Revistei "Boema" a ajuns la Cosmina Laura Ambrose.

Concursul urmăreşte pe de o parte completarea cunoştinţelor elevilor despre moştenirea culturală locală, prin realizarea unor compuneri sau eseuri, pe de altă parte este o provocare la creaţie. Foarte multe edituri şi distribuitori de carte au contribuit cu premii în cărţi pentru micii şi tinerii câştigători. Coordonator al proiectului a fost Letiţia Buruiană, iar Secretariatul juriului a fost asigurat de Maricica Târâlă-Sava şi Simona Haidu.

Citit 1271 ori Ultima modificare Vineri, 05 Iunie 2015 20:54

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.