Muzică uşoară şi operetă, la Teatrul Muzical/ Cristina Vasopol, de la "Vocea României" şi "Văduva veselă"

Muzică uşoară şi operetă, la Teatrul Muzical/ Cristina Vasopol, de la "Vocea României" şi "Văduva veselă"
Evaluaţi acest articol
(8 voturi)

Mâine, 10 octombrie, de la ora 18,00, spectacolul „O voce a Teatrului Muzical” o aduce pe scena Teatrului „N. Leonard” pe solista teatrului Cristina Vasopol, devenită celebră după fulminanta apariţie de la „Vocea României”, despre care a scris întreaga presă românească. Alături de mezzosoprana care, iată, excelează şi în muzica uşoară, vor evolua colegi îndrăgiţi de pe scena Liricului gălăţean: Mariana Pisică, Luminiţa Vologa, Anton Mihail, Ionuţ Negrişanu şi, desigur, soţul ei, Valentin Vasopol. Preţul unui bilet este de 10,80 lei.

O voce cu peste 1,5 milioane de telespectatori

La prima ediţie a noului sezon al megaconcursului televizat „Vocea României”, aflat în al cincilea sezon, gălăţeanca noastră i-a uimit pe cei peste 1,5 milioane de telespectatori, câţi au fost înregistraţi în ziua respectivă de vectorii de audienţă. Vineri, 18 septembrie, juriul emisiunii - Loredana Groza, Smiley, Marius Moga şi Tudor Chirilă - a avut probleme: fiecare a încercat să o aibă în echipa sa. A reuşit Loredana, care s-a manifestat şi cel mai concludent, după ce a admirat-o pe Cristina Vasopol cântând melodia lui Janis Joplin „Cry Baby'”: a apăsat într-un fel cu totul special butonul care confirma reuşita gălăţencei şi trecerea sa în viitoarea etapă a concursului: cu tocul, arcuindu-şi piciorul ca într-o figură de balet! În aceeaşi emisiune a Pro TV, a concurat şi sora artistei, Alexandra Boghici. Publicul din studio a izbucnit în aplauze şi urale. Smiley arăta că i s-a făcut „pielea de găină”, Tudor Chirilă o compara pe gălăţeanca noastră cu Areta Fraklin, s-au auzit dinspre juriu exclamaţii gen „Mamă, ce voce!”. Iar Loredana, care o are acum în echipă,  a întrebat-o: „Unde-ai stat ascunsă?” Se pare că la Galaţi, care îşi va preţui gloriile abia după ce le va iubi o ţară întreagă, poate şi cei de peste hotare…
Cunoscută la Galaţi pentru rolurile din spectacolele clasice ale Muzicalului, Cristina Vasopol a adoptat însă de toate: de la muzica pop la jazz, rock şi chiar muzică populară. Artista se declară iubitoare a muzicii unor stele precum Celine Dion, Mariah Carey, Stevie Wonder, Aura Urziceanu, Anca Parghel şi Ella Fitzgerald.
Presa a mai consemnat aprecierile Loredanei Groza: „Cristina, ai o voce extraordinară! Este cea mai grozavă pe care am ascultat-o până acum. Am fost atentă la toate micile detalii din voce şi la perfecţiunea cu care ai reuşit să le combini, cu o atitudine extrem de feminină, dar şi de puternică în acelaşi timp. Ai schimbat pur şi simplu aerul aicea, când ai intrat, iar vocea ta ne-a transformat pe toţi! Să-i lăsăm cu gura căscată pe toţi!”
Artista gălăţeancă este însă şi dascăl pentru viitoare talente, conducând, alături de soţul său, tenorul Valentin Vasopol, o şcoală de canto care le-a adus copiilor multe medalii, „CrissMusic Canto School”.

Duminică, operetă: "Văduva veselă"

Duminică, 11 octombrie, de la ora 18,00, scena Teatrului Muzical va răsuna de acordurile celebrei operete „Văduva veselă”, a nemuritorului Franz  Lehar. Libretul semnat de Victor Leon şi Leo Stein a fost tradus de Ionuţ Negrişanu, de la Muzicalul gălăţean.
Spectacol este regizat de italianul Paolo Bosisio - personalitate din lumea muzicală internaţională, director artistic şi regizor al Teatrului Giacosa din Ivrea şi profesor de Istoria artei la Universitatea din Milano. Regizorul a mai montat cu succes la Muzicalul gălăţean şi opera buffă „Don Pasquale”, de Gaetano Donizetti.
Dirijorul orchestrei va fi Sorin Oancea, iar dirijorul corului, Daniel Nistor. Scenografia este semnată Veaceslav Ocunev, autorul unor numeroase decoruri la Chişinău sau, în România, la Opera din Craiova. Coregrafia spectacolului îi aparţine Gabrielei Gegea. Pregătirea muzicală a fost asigurată de Tatiana Zaharova - Ionaşcu.
Premiera operetei a avut loc la „Theater an der Wien” din Viena, pe 30 decembrie 1905, sub titlul „Die lustige Witwe”. Acţiunea se întâmplă în Parisul petrecerilor strălucitoare de odinioară, cu o poveste de dragoste, întoarceri neaşteptate ale acţiunii şi surprize.
Din distribuţie fac parte: Nicoleta Maier, Gabriel Gheorghiţă, Adina Lazăr, Adrian Mărginean, Anton Mihail, Ionuţ Negrişanu, Alexandru Dobre, Adrian Ţurcanu,  Mitică Belciugan, Viorica Mărăndici,  Roxana Dobre, Adina Gurenciuc, Gheorghe Racoviţă, Viorel Heisu. Evoluează orchestra, corul şi baletul teatrului. Soliştii balerini sunt: Oana Manole, Florentina Ştefan, Marius Bacalu, Bogdan Pârvu.
Preţul biletelor este de 21,60 lei şi, cu reducere, 10,80 lei.        

Citit 2613 ori Ultima modificare Joi, 08 Octombrie 2015 16:14

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.