Mai avem încă două zile de JAZZ şi BLUES la Galaţi. Artişti de primă mână pe scena Teatrului Muzical
Foto: The Swing Shouters

Mai avem încă două zile de JAZZ şi BLUES la Galaţi. Artişti de primă mână pe scena Teatrului Muzical
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Festivalul "Jazz şi Blues la Dunăre" continuă şi astăzi şi mâine, începând de la ora 19,00, pe scena Teatrului Muzical "N. Leonard". Sâmbătă, 14 noiembrie, Irina Sârbu şi Trio Puiu Pascu (Puiu Pascu - pian, cei doi fii ai regretatei Anca Parghel - Ciprian Parghel - contrabas şi Tudor Parghel - baterie) vor deschide programul cu un repertoriu alcătuit din piese cunoscute de jazz, samba, bossanova, tango argentinian, muzică românească interbelică, muzică franţuzească.

Apoi vor urca pe scenă cei patru muzicieni din Balkanamera pentru o fuziune spectaculoasă şi originală între jazz-ul latino-american şi sonorităţi balcanice, cu teme etno şi influenţe greceşti, turceşti şi armeneşti.

Se va continua tot cu un amalgam muzical care reuneşte stiluri precum funk, jazz fusion, pop cu influenţe latino, propus de o trupă venită tocmai din Serbia, de la Novi Sad - Namanja Zlatarev&Funktastic Coalition.

Seara de sâmbătă se va încheia cu nişte invitaţi valoroşi de peste Prut - Vali Boghean Band - care are în componenţa sa cei mai virtuoşi instrumentişti din Chişinău, şcoliţi în străinătate, care reuşesc să dezlănţuie sălii întregi de spectatori.

Duminică, 15 noiembrie, tot de la ora 19,00, va urca pe scenă Sorin Zlat Quartet, titularul band-ului fiind cel mai valoros pianist de jazz român din generaţia tânără, el fiind singurul instrumentist din afara SUA care a câştigat în primăvara acestui an Marele Premiu la The Great American Jazz Piano Competition, în Florida.

Apoi îl vom reasculta la Galaţi pe profesorul, compozitorul şi pianistul Mircea Tiberian, alături de fosta sa studentă Nadia Trohin. Pentru că au avut succes şi în vară, la  Danubian Rock Festival, se reîntorc la Galaţi şi Rolin Humes (Croaţia) pentru a ne încânta iar cu melodiile lor pe ritmuri de jazz cu infuzie de rock. 

The Swing Shouters (Franţa) vor încheia festivalul cu o explozie de veselie muzicală, ei fiind adepţii swing-ului anilor '30-'40.

Biletele au un preţ accesibil -32,4 de lei, 21,6  sau 10,8 lei, cu reducere şi se pot procura de la Teatrul Muzical ''N. Leonard''.

Pentru cei care-şi doresc mai mult jazz şi muzică bună, distracţia se va întinde până dimineaţă la Union Jack, unde va fi After Show Jam Session, cu artiştii participanţi la festival, alături de trupele gălăţene Candy Bar şi Over.

Citit 1710 ori Ultima modificare Sâmbătă, 14 Noiembrie 2015 00:45

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.