Max şi Cristian Popescu, consemnaţi în publicaţia oficială a Ligii Navale Române

Max şi Cristian Popescu, consemnaţi în publicaţia oficială a Ligii Navale Române
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

A „navigat” până la noi „Marea Noastră” din Constanţa, publicaţie oficială a Ligii Navale Române (LNR), apărută în serie veche şi între 1931 şi 1949.

În numărul 102 al revistei sunt publicate Premiile Clubului Amiralilor pentru carte de marină pe anul 2015, ocazie să ne bucurăm găsind şi numele a doi fraţi gălăţeni, lupi de mare şi scriitori. Astfel, cineastul şi prozatorul Maximilian N. Popescu Vella a primit, alături de regretatul Cristian Ermei Popescu Halmyris, profesor poet şi prozator (post mortem), Premiul „Comandor Eugeniu Botez” la secţiunea Publicistică de marină - literatură, pentru volumul Ghemul destinelor 1989 - 2013 - 25 ani de lacrimi şi durere”. Şi, după cum se ştie, Eugeniu Botez, care a vieţuit o vreme şi în portul nostru, nu a fost nimeni altul decât scriitorul care semna „Jean Bart”.

Premiile oferite de LNR au fost create „pentru a stimula crearea de literatură dedicată mării, marinei şi oamenilor care îşi desfîşoară sau şi-au desfăşurat activitatea la bordul unor nave, militare sau civile”, spun organizatorii, care au premiat peste 280 de cărţi până la ultima edţia, cea de-a IX-a, a premiilor. „Max” Popescu este autorul, printre altele, a cărţi „Coşava sau Povestiri marinăreşti”, dar şi al ideii construcţiei Pânzarului moldovenesc, astăzi, din păcate, corabie-fantomă într-un port-fantomă…

Citit 1404 ori Ultima modificare Duminică, 27 Martie 2016 18:06

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.