CRONICĂ DE CENACLU/ Mihail Gălăţanu, cărţi şi întâlniri de pomină

CRONICĂ DE CENACLU/ Mihail Gălăţanu, cărţi şi întâlniri de pomină
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Vinerea trecută, pe 27 mai adică, şedinţa de cenaclu s-a desfăşurat pe câmpul de luptă al literaturii, adică în plină concurenţă de creaţie internaţională. La ora când obişnuim să ne întrunim pentru a ne asculta, sfătui, lăuda ori critica, am purces întru întâmpinarea unui prieten răzleţit de ani buni în Capitală, poetul şi jurnalistul Mihail Gălăţanu, cu opera sa cu tot, acum aşteptat la o întâlnire literară în miez de festival. Sigur, târgul de carte tradiţional şi internaţional "Axis Libri" începuse de zile bune, iar Festivalul internaţional „Serile de poezie ale revistei Antares” debuta chiar a doua zi, aşa că cenacliştii se aflau pe „frontul” cuvintelor între coperte, însă întâlnirea de vineri seara anunţa un miez special. Numai că fiul nostru rătăcitor n-a putut ajunge, cum se mai spune, „din pricini binecuvântate”, la manifestarea în care era programat, dar a putut ajunge destul de la timp pentru a fi a doua zi prezent la Festivalul "Antares". Ba şi a treia zi, la Brăila, la Biblioteca Judeţeană „Panait Istrati”, alături de colegi de la Cenaclul "Noduri & Semne", într-un regal de poezie internaţională.

Anul acesta, am avut parte de două festivaluri de literatură, chiar suprapuse două zile, cu multe oferte de scriitură proaspătă. La târgul-festival "Axis Libri" ne-am preumblat printre cele 12.000 de titluri de la 240 de edituri, iar la Festivalul „Antares”, salutat şi apoi întovărăşit de o parte dintre cenaclişti într-un periplu prin Brăila, Isaccea, Tulcea şi Sulina, am avut parte de întâlniri, lansări de carte şi recitaluri ale scriitorilor din Capitală, din alte oraşe ale ţării, din Israel, Turcia sau Bulgaria şi, desigur, din Galaţi.

Astăzi, la orele 18,00, la sediul cotidianului "Viaţa liberă", ne va citi prozatorul Ioan G. Tofan, abia întors din expediţia "Antares".

Citit 802 ori Ultima modificare Vineri, 03 Iunie 2016 14:48

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.