Acum şi în româneşte… Vasile Ghica, la BOOKFEST

Acum şi în româneşte… Vasile Ghica, la BOOKFEST
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Scriitorul trecucean Vasile Ghica îşi va lansa o carte la cea de-a XI-a ediţie a Salonului Internaţional de Carte „Bookfest”, care se desfăşoară la  Bucureşti. Astăzi, 4 iunie, de la ora 11,00, volumul de aforisme „Surâsul lui Icar”, va putea fi întâlnit, alături de autor, la Romexpo, Pavilionul C1, balcon 3, la standul Editurii "Eikon".

Din prezentarea cărţii, reţinem nota poetului, eseistului şi editorului belgian Paul van Melle: "Vasile Ghica, autor de aforisme demne de un La Bruyère sau de un La Rochefoucauld români, tot atât de satirice şi de adevărate ca şi ale acestora".

Cartea tecuceanului a fost tipărită recent şi în Franţa, în traducerea profesorului şi traducătorului gălăţean Constantin Frosin, bucurându-se de aprecierea multor celebrităţi, printre care soprana Angela Gheorghiu. Vasile Ghica a mai fost tipărit în Liban şi în Spania, apare în Enciclopedia  personalităţilor  româneşti "Who  is  who".

Născut la Priponeşti, poetul, prozatorul, profesorul şi inspectorul şcolar a fost tradus în franceză, engleză, italiană, spaniolă, turcă şi arabă, în ediţii bilingve sau trilingve.

Citit 1290 ori Ultima modificare Vineri, 03 Iunie 2016 16:55

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.