Trupele de TEATRU INDEPENDENT din toată ţara, invitate la Galaţi să participe la un FESTIVAL. Până când se fac ÎNSCRIERILE

Trupele de TEATRU INDEPENDENT din toată ţara, invitate la Galaţi să participe la un FESTIVAL. Până când se fac ÎNSCRIERILE
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

„Social Act Theatre”, prima trupă profesionistă de teatru independent din Galaţi, împreună cu Teatrul Muzical „N. Leonard”, organizează, în perioada 5-11 august, cea de-a doua ediţie a Festivalului de Teatru Independent “Butterfly Effect ITF”.

În acest context, sunt invitate trupele de teatru independent din toată ţară să se înscrie la selecţie, trimiţând înregistrări ale spectacolelor la adresa Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea., până la data de 7 august 2016.

Pentru a fi selectate, spectacolele trebuie să îndeplinească cel puţin unul dintre următoarele criterii: să fie puternic ancorate în realitatea contemporană; să abordeze problematici specifice realităţii româneşti; să aibă ca punct de plecare în realizarea spectacolului texte de teatru contemporan; să fie spectacole de teatru comunitar, documentar, politic, participativ, experimental sau manifest, care conţin elemente de performance sau happening; să propună o miză estetică şi mize sociale, comunitare, economice sau politice, urmărind dezvoltarea individului în societate, dezvoltarea comunităţii sau promovarea de schimbări legislative sau de valori umane şi sociale sănătoase; să graviteze în jurul unor probleme specifice categoriilor sau grupurilor sociale, care necesită o mai mare atenţie din partea creatorilor de teatru, a autorităţilor şi a întregii comunităţi.

Trupa de teatru independent Social Act Theatre a luat naştere ca un proiect de grup al unor artişti angajaţi în teatre de stat, dornici să depăşească barierele teatrului clasic şi să experimenteze noi metode de exprimare artistică.

Mai multe detalii despre activitatea trupei, cât şi despre festival, pot fi urmărite pe site-ul www.socialact.ro.

Citit 3218 ori Ultima modificare Marți, 02 August 2016 17:28

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.