Poezia lumii, în festivaluri din Macedonia. Corneliu Antoniu, INVITAT la Struga, Ohrid şi Bitola

Poezia lumii, în festivaluri din Macedonia. Corneliu Antoniu, INVITAT la Struga, Ohrid şi Bitola
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Poetul Corneliu Antoniu este singurul gălăţean care va face parte, în această lună, din grupul poeţilor români invitaţi, în Macedonia, la festivalurile internaţionale de poezie desfăşurate în oraşele Struga, Ohrid şi Bitola. Deja, o selecţie din poemele sale au fost selectate de către organizatori pentru a fi traduse.

Anul trecut, poetul Corneliu Antoniu a fost, de asemenea, singurul gălăţean (atunci fiind chiar singurul din România) invitat la Festivalul internaţional de la Izmir, Turcia, unde a primit Premiul Metropolitan pentru poezie.

La Struga, Nichita Stănescu primea „Premiul Mic”, în 1965, la prima ediţie a Festivalului internaţional de Poezie, pentru poemul „Quadriga”, premiu care se conferea poeţilor tineri. Tot aici l-a cunoscut pe poetul rus Evgheni Evtuşenko. Şi tot aici cucerea, în 1982, Marele Premiu al Festivalului, „Cununa de aur“.

Serile de Poezie de la Struga, cel mai vechi festival internaţional de poezie, se desfăşoară de peste jumătate de veac, în fiecare lună august, timp în care „peste 5.000 de poeţi, recenzori de carte, teoreticienii, editori şi promotori de literatură din peste o sută de ţări de pe toate continentele iau parte la festival. Nu există aproape niciun poet de renume mondial din a doua jumătate a secolului al XX-lea şi începutul secolului al XXI-lea, care să nu fi luat parte la acest festival, scrie pe site-ul acestuia.

Citit 1478 ori Ultima modificare Miercuri, 03 August 2016 18:33

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.