FESTIVAL internaţional de blues! Mai jos pe Dunăre - la Tulcea
Foto: Fotografie de la ediţia anului trecut, de A. Mociulschi

FESTIVAL internaţional de blues! Mai jos pe Dunăre - la Tulcea
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Fotograful de artă Adrian Mociulschi ne aduce informaţia că vom putea avea parte, în primul weekend din septembrie, de un festival internaţional de blues - şi nu departe: la Tulcea!

A doua ediţie a Festivalului Dichis’n’Blues strânge o serie de mari muzicieni români şi străini. Pe 2 septembrie, de la ora 19,00, la Casa Avramide şi pe 3, de la 10,00, în Piaţa Civică, vom putea aplauda „o legendă a blues-ului american”, Billy Branch, şi trupa sa, The Sons of Blues (trei nominalizări la Grammy, premiile Emmy şi Addy”.

Vine şi Leszek Cichonski Group, trupa „celui mai important chitarist de blues din Polonia” din 2014, care a cântat alături de trupe occidentale renumite. Urmează Veronica & The Red Wine Serenaders, din Italia şi Anglia - câştigatori, în 2013, ai locului întâi la Festivalul European de Blues (cântă la ukulele, wash-bord, kazoo, tubă şi chitară acustică”. Marcian Petrescu („cel mai bun muzicuţist român”) aduce la Tulcea Trenul de noapte. Soul Serenade - „un nume care s-a impus rapid în piaţa de blues românească” - cântă alături de Hanno Hoefer. „Un trio de senzaţie”: BluesCore: Raul Kusak, „cel mai bun pianist de blues din România şi orga sa Hammond (unicat în România!)", Liviu Pop - baterist român excepţional, care face acum muzică în SUA şi chitaristul Hanno Hoefer. Sâmbătă la 12,00, Vali “Sir Blues” Răcilă va realiza „un informal şi memorabil atelier pentru cei mici”.

Arta culinară, alături de note

„Serile de blues vor fi completate cu jam session (până spre dimineaţă), precum şi cu felurite licori cu totul aparte - bere artizanală, vin de-al locului (din podgorii mici, dar bio), bucate săvârşite de minorităţile tulcene: aromâne, ucrainene, lipoveneşti, turceşti.” Mai multe de pe pagina festivalului - www.deltablues.ro - şi pe facebook - dichis’n’Blues 2016.

Citit 2134 ori Ultima modificare Miercuri, 17 August 2016 17:17

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.