O poveste care trebuie văzută, la Teatrul de Păpuşi
Foto: Foto ”Viața liberă”, Monica Zanet

O poveste care trebuie văzută, la Teatrul de Păpuşi
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

"Mica Sirenă" este spectacolul la care sunt aşteptaţi micii şi marii gălăţeni de către actorii de la "Gulliver", duminică, 25 septembrie, începând cu ora 10,30, în sala Teatrului Dramatic "Fani Tardini".

Pentru a realiza uimitorul spectacol "Mica sirenă", după cunoscuta poveste a lui Andersen, regizorul Daniel Stanciu a supus echipa de actori la performanţe fizice deosebit de grele. Astfel, pentru a reuşi o producţie jumătate teatru - jumătate film, Daniel Stanciu i-a lăsat pe actori să plutească susţinuţi de corzi, ca nişte marionete vii, filmându-i cum zburau la propriu, pentru a reproduce plutirea personajelor din basm între apele adânci. O astfel de performanţă poate să se bată şi să învingă foarte îndrăgite filme de animaţie pe această temă. "Zborul" filmat al actorilor a fost suprapus apoi pe imagini digitale foarte plastice, cu peştişori, cu valuri şi irizări ale adâncurilor marine, concepute prin grafică digitală de Alin Sterian. Sirena va cânta, cu un glas de neuitat, împrumutat de la tânăra interpretă Cristina Bleandură, din cadrul ansamblului "Psalterion".

Din distribuţie fac parte îndrăgiţi actori de la "Gulliver" şi Dramatic: Ramona Păuc, Adina Ariton, Gina Geru, Eliza Cristu, Cristian Gheorghe, Eduard Şişu, Aurelian Iorga, Cătălin Marin, Mihai Caragaţă, Rică Lungu.

Preţul biletelor este 10 lei pentru copii şi 12 lei pentru adulţi.

Citit 1786 ori Ultima modificare Joi, 22 Septembrie 2016 18:08

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.