TDG la TVR! Galaţiul deschide stagiunea teatrală a Televiziunii române!

TDG la TVR! Galaţiul deschide stagiunea teatrală a Televiziunii române!
Evaluaţi acest articol
(10 voturi)

Luni, 17 octombrie, vă sfătuim să rămâneţi acasă, înainte de ora 21,30, în faţa televizoarelor, când un spectacol de mare succes al Teatrului Dramatic "Fani Tardini", comedia aducătoare de multe premii "Cerere în căsătorie", pe textul inegalabilului dramaturg Anton Pavlovici Cehov, va fi transmisă pe TVR2 şi pe TVR-HD. Comod, acasă, distracţie sigură, pentru un connaisseur va fi şi bucuria întâlnirii cu spectacolul foarte bine făcut, unde mai pui că e şi gratis. Foarte mulţi gălăţeni au dat buluc ca să vadă măcar o dată la sală spectacolul migălit în cele mai mici amănunte de apreciatul regizor Felix Alexa, încă din studenţie fost asistent de regie, la Paris, al marelui vrăjitor al scenei Peter Brook. 

Premii naţionale pentru interpretare şi scenografie!

Şi cu trei actori de excepţie: Petronela Buda, Cristian Gheorghe şi Lucian Pînzaru, care au jucat aici nu numai într-un ritm drăcesc, dar şi destul de riscant, Petronela accidentându-se chiar în timpul unei spectacol, dar continuând să joace şi în convalescenţă. Rol solicitant pentru care, în 2014, actriţa câştiga însă, la Festivalul Naţional de Comedie de la Galaţi, Premiul pentru cea mai bună interpretare feminină (în rolul Natalia Stepanovna). După ce, cu un an înainte, în acelaşi festival, primise aceeaşi distincţie principală pentru rolul jucat în piesa "Peţitoarele" de Avksentii Tzagarelli. Iar în  2012, actriţa cucerise şi Premiul de interpretare în spectacolul "Puşlamaua de la etajul 13", de Mircea M. Ionescu, la „Festivalului Teatrelor Dunărene” de la Giurgiu, un spectacol al teatrului gălăţean.

Cristian Gheorghe câştiga la rândul său, la festivalul gălăţean, în ediţia 2014, Premiul „Mihai Mihail”,  exact pentru rolul său (Ivan Vasilievici Lomov) din „Cerere în căsătorie”. Iar la Festivalul de Comedie Galaţi din 2005, câştiga Premiul pentru cel mai bun actor într-un rol principal în „Moartea lui Eskrokov”. În 2013, în acelaşi festival, actorul primea Premiul pentru cel mai bun actor în rol principal (Giovanotto Balanzone) din spectacolul „Peţitoarele”.

În acelaşi an şi acelaşi festival, Premiul pentru cea mai bună scenografie i-a fost acordat, pentru „peisajul” formidabil din spectacolul gălăţean, tinerei scenografe Andrada Chiriac: un munte din baloţi adevăraţi de paie, o sobă care scoate fum (cu miros de ţuică pentru sală, nu şi… pentru micul ecran), iepuri adevăraţi…

Şi Petronela Buda, şi Cristian Gheorghe, au mai apărut pe ecran: pe cel mare, în primul lungmetraj gălăţean, semnat de Ciprian Braşoveanu în 2014. Actorul a mai jucat în filmul lui Nae Caranfil „Filantropica” şi într-un film recent premiat: „Cel ales”, un thriller românesc regizat de Cristian Comeagă, care a câştigat în această lună premiul pentru regie la Festivalul de Film de la Madrid. A mai jucat în „Azucena – îngerul de abanos”, regizat în 2005 de Mircea Mureşan. 

Spectacolul televizat lunea viitoare a fost filmat în luna februarie a acestui an.

Teatrul gălăţean, pe două canale tv!

„Teatrul Dramatic „Fani Tardini” Galaţi este deosebit de încântat să anunţe faptul că unul din spectacolele de marcă aflate în repertoriul său va deschide oficial stagiunea Teatrului Naţional de Televiziune, scrie într-un comunicat al teatrului nostru. Amânat de două ori din motive de sănătate a actorilor, spectacolul a avut însă premiera cu succes, în august 2014, fiind jucat de atunci mereu cu sala plină. Montarea „a avut un traseu demn de echipa minunată care l-a creat. Ne bucurăm să fim noi – Teatrul Dramatic Fani Tardini Galaţi – cei care deschidem porţile stagiunii Teatrului Naţional de Televiziune (2016 – 2017) cu acest spectacol. Este o onoare dar, în acelaşi timp şi o situaţie care ne obligă să menţinem ştacheta valorii producţiilor noastre la acelaşi nivel care ne-a adus în flatanta poziţie de azi."

Citit 7566 ori Ultima modificare Miercuri, 12 Octombrie 2016 18:23

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.