”V. A. Urechia” a trecut iarăşi Prutul | O nouă donaţie de carte, pentru Cahul şi Giurgiuleşti

”V. A. Urechia” a trecut iarăşi Prutul | O nouă donaţie de carte, pentru Cahul şi Giurgiuleşti
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Ce poate fi dăruit de Crăciun, exact pentru a îndestula sufletul şi a fermeca mintea: opere scrise în dulcea limbă română, lăsate unde este încă atâta sete şi nevoie de carte, adică la fraţii de peste Prut?

O delegaţie a Bibliotecii judeţene "V. A. Urechia" a dăruit şi a însoţit, joi, o importantă donaţie de carte de beletristică  românească, care a fost primită cu multă bucurie la Cahul şi, chiar „peste drum” de Galaţi, la Giurgiuleşti, unde biblioteca gălăţeană are deschise, în sediul bibliotecilor locale, două filiale. Bibliotecarii noştri l-au însoţit peste Prut pe managerul "V.A.Urechia", dr. Zanfir Ilie, cu un transport de 700 de volume! Un lot de 350 de cărţi au fost duse la Cahul şi predate în mâinile bibliotecarei Rodica Dermengii, directoarea Secţiei pentru Copii de la Biblioteca Publică Raională "Andrei Ciurunga". În aceeaşi zi, la Giurgiuleşti, încă 350 de volume au fost primite cu drag de filiala deschisă în sediul Bibliotecii Liceului „Mihail Sadoveanu”, condusă  de directoarea Crina Negrea.

În total, instituţia de cultură gălăţeană administrează, pe lângă sediul central şi patru filiale gălăţene (mai este una în pregătire), cinci filiale peste hotare: trei în Republica Moldova - una chiar în capitală -  şi două în Ucraina, la Ismail şi la Reni.

Citit 1114 ori Ultima modificare Joi, 15 Decembrie 2016 01:32

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.