GALA CULTURII şi-a desemnat laureaţii pe 2016. Zece oameni-instituţie şi instituţii cu har
Foto: Foto Victor Cilincă

GALA CULTURII şi-a desemnat laureaţii pe 2016. Zece oameni-instituţie şi instituţii cu har
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

A cincea ediţie a "Galei Culturii şi Patrimoniului" a însemnat, ca în fiecare an, pe lângă re/cunoaşterea unor oameni şi instituţii care s-au dăruit Culturii, şi un spectacol cu "ai noştri" - talente autentice gălăţene.

Astfel, în deschiderea serii de 18 ianuarie, Maria Crăciun a cântat superb Imnul naţional, cam în stilul lui Beyoncé pentru Imnul SUA, eleva de-a VI-a Sabina Crăescu, de la Liceul de Artă, ne-a încântat cu piese clasice la chitară, iar Florin Chiriac - "Hippie" şi-a cântat compoziţiile la chitară electrică. Au dansat extraordinar Ansamblul folcloric "Cununiţa Satului" din Lieşti, Ansamblul "Olympos" al Comunităţii elene din Galaţi, multipremiaţii dansatori Ionela Neagu şi Andrei Macarie, a cântat Minodora Dediş, premiantăla Festivalul Mamaia.

Zece oameni şi instituţii de nota 10

Comandor de aviaţie (r) Gh. Dorel Chiş, preşedinte şi fondator al premiatei filiale din Tecuci a Asociaţiei Române pentru Propagandă şi Istoria Aeronauticii, a anunţat că Muzeul Aviatic tecucean (în care a investit peste 25.000 lei, din pensie!) devine în acest an al Moldovei şi că Tecuciul va avea cel mai impozant Monument al Aviatorilor, după cel din Capitală. A fost premiat şi astronomul Ovidiu Tercu, de la Observatorul Astronomic, cel care a "pus" câteva stele denumite Galaţi pe cerul patriei! Laureat a fost şi Liceul de Artă "Dimitrie Cuclin" - "cel mai bun" din ţară pentru plastică, după aprecierea Ministerului Educaţiei. "Fratele Nicu", artistul fotograf Nicolae Sburlan, se poate lăuda cu cel puţin 1.000 de portrete de arhivă, care îşi aşteaptă simezele. "Un învăţat", cercetător, părintele Eugen Drăgoi a replicat elogiului adus de directorul Muzeului de Istorie, Cristian Căldăraru, că a scris doar "ceva util". Filiala Uniunii Artiştilor Plastici a fost premiată prin preşedintele David Sava. Coregrafa Mioara Dibu a primit premiul pentru copiii din Ansamblul "Cununiţa Satului" din Lieşti. Daniela Vlad a fost premiată pentru emisiunile culturale de la Radio ProFM Galaţi. Comunitatea evreilor din Galaţi, prin preşedintele Sorin Blumer, a fost premiată pentru reabilitarea sinagogii. A primit un premiu, pentru întreaga activitate, şi actriţa Liliana Lupan.

Direcţia Judeţeană de Cultură şi Identitate Naţională (noua denumire), organizatoare a evenimentului, nu a cheltuit nimic, artiştii participţnd la spectacol pro bono, a anunţat directorul instituţiei, Cătălin Negoiţă. Intrarea la spectacolul de peste trei ore a fost liberă.

Citit 1721 ori Ultima modificare Miercuri, 25 Ianuarie 2017 20:52

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.