Lansări de carte la FESTIVALUL AXIS LIBRI. Katia Nanu, Victor Cilincă şi Dan Plăeşu - un trio formidabil
Foto: ”Viața liberă”, Alina Șerban

Lansări de carte la FESTIVALUL AXIS LIBRI. Katia Nanu, Victor Cilincă şi Dan Plăeşu - un trio formidabil
În imagine, scriitoarea Katia Nanu
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

Ediţia din acest an a Festivalului Internaţional de Carte "Axis Libri" a fost atât de plină de evenimente, încât cu greu am fi putut participa la toate. Ne bucurăm însă că organizatorii le-au dat gălăţenilor şansa de a alege, dintre momente care mai de care mai interesante, pe acelea care li s-au potrivit mai bine. Pe lângă oferta de cărţi propusă de editurile participante şi de spectacolele oferite de organizatori, doritorii de cultură şi pasionaţii de lectură au putut să se bucure de lansări de carte dintre cele mai diverse. De la cărţi pentru copii, la romane de proză scurtă sau volume de poezii, toate genurile au fost acoperite.

Printre cei care şi-au lansat cărţi în cadrul festivalului se numără şi trei membri marcanţi ai familiei "Vieţii libere", reuşitele cărora ne bucură în egală măsură. Primul - în ordinea cronologică a lansărilor, a fost scriitorul Dan Plăeşu, care şi-a lansat cel mai recent volum, al zecelea, "Răspântiile: şapte miniromane însolite", proaspăt apărut, anul acesta, la Editura Sinteze. Apoi, colegul nostru, jurnalistul şi scriitorul Victor Cilincă, a vorbit, vineri, despre cartea sa pentru copii, "Ţara de sub Picior", apărută la Editura Limes, o prestigioasă editură din Transilvania, într-o variantă îmbunătăţită. Cartea este însoţită şi de ilustraţiile autorului, ilustraţii care fac deliciul celor mari, dar mai ales al celor mici.

Sâmbătă, într-un cadru intim, pe terasa Hotelului Galaţi, într-un moment de respiro dintre două reprize de ploaie, a avut loc lansarea volumului de proză scurtă "Cine a golit Prutul de peşte" aparţinând scriitoarei şi jurnalistei Katia Nanu, redactor şef al ziarului "Viaţa liberă" până în 2011, care a recunoscut că a scris această carte “în dorul presei”. Prezent la eveniment,  criticul literar Adi Secară a ţinut să precizeze că proza scurtă este dificil de scris, calificând textele Katiei Nanu drept "nişte meditaţii dulci-amare la condiţia umană".

Trei cărţi diferite, trei autori formidabili şi tot atâtea invitaţii la lectură. Să mai spună cineva că Galaţiul nu e un oraş bogat în ofertă culturală.

Citit 2461 ori Ultima modificare Duminică, 18 Iunie 2017 18:20

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.