"Scandal la bal", un basm comic-muzical pentru copii

"Scandal la bal", un basm comic-muzical pentru copii
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Copiii mai mari şi mai mici, dar şi părinţii sunt aşteptaţi duminică, 24 septembrie, de la  ora 18,00, la  Grădina de Vară "Leonard" a Teatrului Muzical, pentru a fi martorii unui "Scandal la  bal".

Spectacolul, realizat de simpaticul şi mustindul de umor Paul Buţa, nu e deloc ceea ce pare din titlu. E un basm modern, pus pe muzică şi şotii. Piesa este una cu morală, copiii se distrează, dar şi învaţă de aici lucruri bune.

"Este un spectacol care se joacă, pentru că este plăcut şi solicitat de public. Oricât o  fac pe grozavii cu internetul lor,  copiii tot cu poveşti vor adormi, de aceea e important să nu uităm să le spunem poveşti. Importantă e modalitatea prin care le captăm atenţia şi prin care reuşim să suflăm praful de pe basmele vechi, astfel încât să-i facem să ne asculte. "Scandal la  Bal" este, de fapt, povestea unui prinţ care vrea să se însoare. Hazul reiese din faptul că el dă peste nişte fete care mai de care mai leneşe. Nici el nu stă prea bine cu inteligenţa. O confundă pe Alba ca Zăpada cu Vulpea şi tot aşa, personaje din mai toate poveştile sunt chemate la bal. E şi un test pentru spectatori, să vedem dacă ştiu poveştile, dacă descoperă confuziile. Şi am surpriza plăcută să văd că, de fiecare dată, copiii se antrenează şi participă la derularea spectacolului, comentează. Vin cu sfaturi. Dacă te ţii după ei, te întinzi şi două ore jumate cu reprezentaţia. Le ţine interesul treaz toată această pendulare între ce ei ştiu deja şi ce iese din tipare, pentru că am rescris altfel poveştile", spune Paul Buţa.

Vor urca pe scenă, în aplauzele copiilor, orchestra şi artiştii secţiei de revistă a Teatrului Muzical "N.  Leonard", la bagheta dirijorală aflându-se Nicolae Mantu, cel ce semnează şi ilustraţia muzicală a spectacolului.

Alături de Paul Buţa care joacă cu aplomb un prinţ cam "bine copt", dar în căutare de "drăguţă", vor încânta publicul Isabela  Oancea, Mariana Pisică, Luminiţa  Vologa, Adina Lazăr, Anton Mihail şi Mitică Belciugan.

Citit 1106 ori Ultima modificare Joi, 21 Septembrie 2017 18:48

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.