Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
Fii primul care postează comentarii!

O comedie muzicală "Firfirică" şi o operetă în trei acte, "Vânzătorul de păsări", sunt programate să se joace în acest sfârşit de săptămână la Teatrul Muzical "N. Leonard".

Întâmplări amoroase, încurcături pline de haz, situaţii limită, tensiune sunt coordonate ale spectacolului “Firfirică”,  ce se  va juca sâmbătă, 14 octombrie, începând cu ora 18,00. Subiectul general valabil al infidelităţii, dincolo de timp şi spaţiu, oferă aici o serie de încurcături şi situaţii comice pe care regizorul Gheorghe V. Gheorghe le-a valorificat la maximum. Veteranul scenei gălăţene a prins gagurile din interiorul profesiei de actor. Comedia muzicală de succes „Firfirică, întâmplări amoroase la Poiana Ţapului” se joacă pe un text al „clasicului” Vasile Vasilache, autor şi al mult-fredonatului cântec „Du-mă acasă, măi, tramvai!”. Muzica este scrisă de dirijorul gălăţean Nicolae Mantu. Scenografia este semnată Gheorghe Andreescu, coregrafia Fănică Lupu. Colonelul Costache Teodorescu Glonţ este jucat de actorul Mitică Belciugan, în rolul lui Firfirică, prietenul colonelului, joacă aplaudatul comic Paul Buţa, iar Nuţi, dansatoarea de cabaret, va fi Mariana Pisică. Din distribuţie mai fac parte actorii Luminiţa Vologa, Dumitru Barbu, Anton Mihail, Izabela Oancea, Adina Lazăr, Mariana Macovei şi Viorica Mărăndici.

Duminică, 15 octombrie 2017, tot de la ora 18,00, a fost programat  spectacolul "Vânzătorul de păsări", o operetă în trei acte de Carl Zeller, pe un libret de Moritz West şi Ludwig Held, în regia lui Cristian Mihăilescu.

"Prima dată, la Galaţi, spectacolul a fost montat în 1962. De atunci, însă, n-a mai fost reluat. Am avut o discuţie cu prietenul şi colaboratorul nostru, maestrul Cristian Mihăilescu, şi am decis să reluăm, în regia sa această operetă plină de muzică, umor şi voie bună. "Vânzătorul de păsări" este unul dintre cele mai mari succese din toate timpurile, cu o muzică nespus de frumoasă", a declarat, directorul instituţiei, Teodor Niţă, la premiera care a avut loc anul trecut.

Dintre toate lucrările lui Zeller, „Vânzătorul de păsări” este cea care a rezistat timpului. După mai bine de un secol de la scrierea ei (a avut premiera în 1891), spectatorii sunt la fel de atraşi de farmecul melodiilor, de frumuseţea şi expresivitatea ariilor rămase celebre, de tensiunea unei frumoase povesti de dragoste fericit încheiată.

Vor urca pe scenă: Adina Lazăr, Florin Bobei, Nicoleta Maier, Adrian Ionescu, Silvia Alice Niţă, Anton Mihail, Dominic Cristea, Mirela Stoica, Ionuţ Popa, Ovidiu Ghioc, Roxana Dobre, Viorica Mărăndici şi Gheorghe Racoviţă.

Citit 1016 ori Ultima modificare Joi, 12 Octombrie 2017 15:04

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.