Încă trei zile de festival şi şase spectacole

Încă trei zile de festival şi şase spectacole
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Cea de-a 29-a ediţie a Festivalului de Comedie continuă şi la sfârşitul acestei săptămâni, oferindu-le gălăţenilor o perioadă de graţie, încă trei zile de râs şi şase spectacole, dintre care patru sunt venite de la Bucureşti.

Astăzi, reprezentaţiile încep la ora 17,00, în sala Teatrului Muzical "N. Leonard" cu spectacolul Teatrului "Regina Maria" din Oradea, "În plină glorie", de Peter Quilter, în regia lui Cristian Ioan. Este o comedie inspirată din viaţa lui Florence Foster Jenkins, cunoscută în istorie ca fiind cea mai proastă solistă de operă din lume. Pasionată de muzică până la patetism, reuşeşte, în ciuda ironiei unora şi a ridiculităţii dorinţei, să susţină concerte de operă cu sala plină. Un spectacol extraordinar, în care graniţa dintre curaj şi naivitate dispare. Un personaj dispus să renunţe la orice, pentru a-şi îndeplini visul. Preţul biletului este 31,50 lei.

De la ora 19,30, la Teatrul "Fani Tardini", avem parte de o comedie cehoviană "Ursul", în regia tânărului, dar foarte cunoscutului regizor Felix Alexa, care a montat la Galaţi, de acelaşi autor, "Cerere în căsătorie". Urcă pe scenă trupa Teatrului de Stat din Constanţa, iar preţul biletului este se 31,50 de lei.

Tot astăzi, de la ora 21,00,  în Sala Studio a Teatrului Dramatic „Fani Tardini” studenţii de la U.N.A.T.C. Bucureşti îşi vor demonstra măiestria în "Ei, şi?", adaptare după "Improvizaţie la Alma" de Eugène Ionesco, în regia Andreei Ciocârlan. Preţul biletului este de 14,70 lei.

Sâmbătă, 14 octombrie, de la ora 17,00, în Sala Studio a Teatrului Dramatic „Fani Tardini”, se va juca "After Hours", un spectacol marca Teatrului Naţional din Bucureşti, realizat de Radu Iacoban. Este un spectacol menit să placă, să stârnească râul, să relaxeze şi să  binedispună. Chiar dacă nu putem vorbi  despre artă, în toată  puterea cuvântului, putem  să ne bucurăm de  latura de divertisment a comediilor, iar reţeta se pare că funcţionează pentru majoritate. Pentru un bilet la un preţ de 25,20 lei putem să ne distrăm pe seama metehnelor corporatiştilor.

Cel mai aşteptat spectacol al festivalului - "Idolul şi Ion Anapoda", se va desfăşura de la  ora 19,30 la Dramatic şi este pus în scenă de ARCUB Bucureşti, în regia Marianei Cămărăşan şi a lui Toma Dănilă. Piesa după George Mihail Zamfirescu, este o comedie romantică, în care va juca arhicunoscuta actriţă Oana Pellea (candidată alături de Andreea Bibiri la premiul pentru cel mai bun rol feminin) care este Stavăroaia – o doamnă plină de viaţă. Richard Bovnoczki este Ion – un om anapoda, Florina Gleznea - Frusinel – idolul din vis, Cristina Casian, Mioara – o fată frumoasă, dar proastă şi Istvan Teglas - Valter – un băiat tânăr şi deştept. Un joc de-a teatrul, un joc de-a iubirea, un joc de-a viaţa. Preţul biletelor este de 52,50 de lei.

Duminică, de la ora 19,00 are loc închiderea oficială a Festivalului Naţional de Comedie şi Gala decernării premiilor, la Dramatic. Totul se va încheia, cum e şi  normal, cu un spectacol de zile mari de la Teatrul Mic, "Rendez-vous pe lună" de Alexandr Galin, în regia lui Gelu Colceag. Din distribuție fac parte actorii cunoscuți ai trupei, Dan Condurache, Ruxandra Enescu şi Claudiu Istodor, alături de Valentina Popa şi Ana Bianca Popescu, recent nominalizată la un premiu UNITER. O piesă care stârneşte emoţii puternice, despre nostalgia visurilor ratate sau nu, care  ne  bântuie pe  parcursul întregii existenţe.

Citit 1135 ori Ultima modificare Joi, 12 Octombrie 2017 18:15

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.