Începe Festivalul Internaţional Leonard, la Teatrul Muzical

Începe Festivalul Internaţional Leonard, la Teatrul Muzical
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Şapte spectacole, dar şi trei seri de jazz vor umple de muzică sufletele gălăţenilor care vor participa la cea de-a XIV-a ediţie a Festivalului Internaţional "Leonard", ce  se  va desfăşura, timp de o lună, în perioada 29 octombrie - 26 noiembrie.

Vor fi abordate genuri diverse de muzică, pentru toate gusturile, de la operă şi operetă la jazz, de la recitaluri simfonice la balet, prin urmare perioada va fi una interesantă pentru melomani.

Festivalul va debuta duminică, 29 octombrie, la ora 18,00, cu premiera celebrului musical "My Fair Lady", în regia directorului instituţiei Teodor Niţă şi sub bagheta dirijorului Dan Eugen Drăgoi.

După sfârşitul de săptămână alocat pentru Danubian Jazz Festival (3-5 noiembrie), seria spectacolelor va fi reluată cu un recital susţinut de Eduard Kunz, cel supranumit şi "prinţul rus al pianului", clasat de "BBC Music Magazine" în primii zece cei mai buni tineri pianişti din lume. Pe 12 noiembrie, suntem invitaţi la o altă  premieră, "Bal mascat", de Verdi, în regia italianului Paolo Bosisio, care a mai montat la Galaţi. Spectacolul se bucură  şi de  prezenţa unor invitaţi de marcă: Cristian Bălăşescu, Roberto Bortaluzzi, Cristina Radu şi Andrada Roşu.

Pe 18 noiembrie, Opera Naţională din Cluj Napoca va veni cu un spectacol de balet, "Zorba", iar duminică, 19 noiembrie, a fost programată opera "Cenerentola" (Cenuşăreasa), tot în regia lui Paolo Bosisio.

Sâmbătă, 25 noiembrie, gălăţenii sunt invitaţi la un recital de lied, cu soprana Adelina Diaconu şi Trio ProArte. Festivalul se va încheia cu spectacolul "Traviata", duminică, 26 noiembrie.

Cu excepţia spectacolului de balet al Operei din Cluj, la care biletul este 120 de lei preţ întreg şi 100 de lei cu reducere, la celelalte spectacole intrarea costă 32,4 lei preţ întreg şi 21,6 lei cu reducere.

Trei zile de jazz la Dunăre

A devenit tradiţie ca, în cadrul Festivalului "Leonard", să se desfăşoare şi Danubian Jazz and Blues Festival, ajuns anul acesta la ediţia a IV-a. În cele trei seri de jazz (3-5 noiembrie) au fost invitate trupe din ţară şi din Moldova, Serbia şi Bulgaria: New Levites, Cyfer, Alex Calancea Band (Moldova), Leonard Theatre Band, Luiza Zan, Eyot (Serbia), When Violin Meets Quitar, Vasco the Patch (Bullgaria) şi Nightloosers.

Preţul pentru fiecare seară va fi de 32,4 lei întreg şi 21,6 lei cu reducere. Un abonament petru toate cele trei spectacole va costa 64,8 lei.

Citit 1991 ori Ultima modificare Joi, 19 Octombrie 2017 18:06

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.