Începe Festivalul Naţional Studenţesc de Teatru

Începe Festivalul Naţional Studenţesc de Teatru
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Vineri, 27 octombrie, de la ora 15,00, în Sala Mare a Teatrului Dramatic „Fani Tardini” va suna gongul primului spectacol din ediţia a V-a a Festivalului Naţional Studenţesc de Teatru Contemporan ”ActFest”, organizat de Casa de Cultură a Studenţilor Galaţi, cu finanţarea Ministerului Tineretului şi Sportului. Festivalul concurs se va desfăşura pe 27 şi 28 octombrie, în Sala Mare a Teatrului Dramatic, precum şi în Sala Studio a teatrului şi în foaier, iar pentru ultima reprezentaţie, în Sala Studio a Facultăţii de Arte a Universităţii „Dunărea de Jos”, unde va avea loc şi Gala de premiere.

Vor evolua trupe sau actori „amatori” din  centrele universitare: Brașov, Bucureşti, Ploieşti, Craiova, Iaşi şi Galaţi. Pe texte de Matei Vişniec, Irina Binder, George Buzoianu, George Lucian Ciobanu, Valeriu Butulescu, Vladimir Helmis, Arnold Weker, Mihail Sebastian, Vladimir Krasnogorov,  Ana, Tudor Chirilă, Heinrich Boll, Dino Buzzati, Sarah Kane, Neil Labute şi Paul Zindel.

„Festivalul Naţional Studenţesc de Teatru Contemporan ”ActFest” reprezintă manifestarea cultural artistică de gen la nivel naţional, sub formă de competiţie, la care participă trupele de teatru afiliate Caselor  de Cultură Studenţeşti din ţară” – precizează organizatorii evenimentului. La această ediţie, Festivalul se va desfăşura doar pentru categoria “Amatori”, la categoria “Şcoli de teatru” nefiind înscrieri. Vor fi trei secţiuni de interpretare: monolog, scenetă, piesă de teatru şi o secţiune de creaţie, cu texte scrise de studenţi (piesă de teatru, scenetă, monolog) prezentate în concurs sub formă de spectacol.

Citit 2331 ori Ultima modificare Marți, 24 Octombrie 2017 19:09

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.