FESTIVALUL LEONARD continuă. Recitalul "Prinţului pianului" şi premiera "Bal mascat"

FESTIVALUL LEONARD continuă. Recitalul "Prinţului pianului" şi premiera "Bal mascat"
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Festivalul Internaţional "Leonard", organizat de Teatrul Muzical, continuă şi la acest sfârşit de săptămână cu două evenimente importante: sâmbătă - recitalul lui Eduard Kunz, supranumit "Prinţul pianului"; duminică - premiera operei "Bal mascat".

Sâmbătă, 11 noiembrie, de la  ora 18,00, gălăţenii au ocazia să-l asculte în recital pe Eduard Kunz, unul dintre cei mai mari pianişti ai momentului, nominalizat de BBC Music Magazine printre primii cei mai buni zece pianişti din lume, despre care "The Guardian" scrie că este "magnific". Eduard Kunz a susţinut reprezentaţii alături de mari orchestre şi  mari dirijori din Marea Britanie, Rusia, Germania, Suedia, Scoţia, Franţa, Spania, Olanda.

Multiplu laureat al concursurilor internaţionale, Eduard are în palmares nu mai puţin de 13 premii (Locul I). Printre acestea se numără: Marele Premiu al concursului "George Enescu" din Bucureşti, moment în care pianistul a decis să locuiască în România, deşi ar fi putut alege  orice mare capitală a lumii.

Sâmbătă, Eduard Kunz îşi va încânta auditoriul cu o serie de  lucrări compuse de Bach şi Beethoven.

Duminică, 12 noiembrie, de la ora 18,00, melomanii sunt aşteptaţi la premiera operei "Bal mascat", de Giuseppe Verdi, în regia italianului Paolo Bosisio, cel care a mai  montat pentru Liricul gălăţean. Decorurile sunt semnate de Domenico Franchi (Italia), iar costumele sunt realizate de Gheorghe Andreescu. Din distribuţie fac parte: Roberto Bortoluzzi (Italia), Cristian Bălăşescu (Timişoara), Cristina Radu (Braşov), Andrada Roşu (Cluj Napoca), dar şi artiştii gălăţeni Adelina Diaconu, Valentin Vasopol, Dominic Cristea, Dan Popescu, Tudorel State.

La pupitrul dirijoral se va afla Cristian Sandu (Cluj Napoca).

Cristian Bălăşescu, unul dintre invitaţii serii, s-a născut în 1970, la Brăila. În 2001, a fost finalist al Concursului Internaţional de Canto "Hariclea Darclee", Brăila. Din 2006, este solist al Operei Naţionale Române din Timişoara. Măiestria sa interpretativă i-a adus colaborări cu diverse instituţii naţionale.

Desemnată "Soprana anului 2009" (Gala Premiilor în Cultură, Arcuş 2010), Cristina Radu este laureată a concursurilor "Verviers International Singing Competition", "Mihail Jora", "Marţian Negrea", "Joseph Schmidt", "Festivalul Muzicii Maghiare". Activează ca solistă la Opera din Braşov, desfăşurând o bogată activitate concertistică atât în ţară cât şi peste hotare.

Pe scenă de la vârsta de nouă ani, Paolo Bosisio a debutat ca actor, a colaborat cu televiziunea italiană şi cu cea elveţiană. Este iniţiatorul unui curs de Istoria teatrului şi a spectacolului (la Universitatea de Stat din Milano); a predat la Universităţile din Stockholm, Dublin, Innsbruck, Varşovia, Cracovia şi, nu în ultimul rând, Sorbona-Paris III. În 2006, a fost premiat de UNESCO "pentru merite ştiinţifice, academice şi artistice".

Citit 1003 ori Ultima modificare Joi, 09 Noiembrie 2017 15:05

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.