Festivalul Internaţional Leonard continuă cu Baletul Zorba şi opera Cenuşăreasa

Festivalul Internaţional Leonard continuă cu Baletul Zorba şi opera Cenuşăreasa
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Festivalul Internaţional "Leonard" continuă, în acest sfârşit de săptămână, cu un spectacol extraordinar de balet, prezentat de Opera Naţională din Cluj, şi cu o operă rossiniană - "Cenuşăreasa".

Sâmbătă, 18 noiembrie, de la ora 18,00, sunteţi invitaţi la spectacolul de balet "Zorba", pe muzica originală a lui Mikis Theodorakis, care beneficiază de coregrafia inconfundabilă a artistului de talie internaţională Lorca Massine, care a fost prezent şi la montarea de la Cluj. Prezentat în premieră naţională absolută la Opera Română din Cluj-Napoca, pe 26 mai 2017, spectacolul impresionează prin emoţie, energie şi prospeţime şi este inspirat de cartea omonimă a lui Nikos Kazantzakis.

Distribuția  îi aduce în roluri ofertante pe prim-balerinii Dan Haja (Zorba), Mircea Munteanu (John), Andreea Jura (Marina), Augustin Gribnicea (Manolio), Liana Taloş (Madam Hortance) şi solista Iulia Merca (Marina).

Dansatorul şi coregraful Lorca Massine s-a născut la New York şi a început studiul artei coregrafice alături de tatăl său, renumitul maestru rus de balet Léonide Massine.

Duminică, 19 noiembrie, de la ora 18,00, se va juca opera "Cenerentola" (Cenuşăreasa), de Gioachino Rossini. Spectacolul beneficiază de o echipă de producţie italiană, care a mai colaborat cu instituţia gălăţeană, regizorul Paolo Bosisio şi scenograful Domenico Franchi. Distribuţia e aleasă pe sprânceană: Cenerentola - Florentina Soare, Ramiro - Luigi Battistoni, (Italia), Tisbe - Silvia Niţă, Clorinda - Adelina Diaconu, Dandini - Şerban Vasile (Bucureşti), Don Magnifico - Dan Popescu şi Alidoro - Dominic Cristea.

Maestrul Paolo Bosisio a deţinut funcţia de director artistic al unor teatre importante din Italia şi al unor festivaluri internaţionale, în paralel cu o bogată activitate universitară, din 1987 conducând catedra de Istoria Teatrului şi Artelor Spectacolului din cadrul Facultăţii de Arte de la Universitatea de Stat din Milano, unde predă şi regie de operă.

În decursul anilor, regizorul Paolo Bosisio a montat pe scena Teatrului Muzical “N. Leonard” mai multe spectacole, care s-au bucurat de o mare apreciere din partea publicului gălăţean: opera "Don Pasquale" de G. Donizetti, opereta "Văduva veselă" de F. Lehàr, "Trubadurul" de G. Verdi, şi, de curând, în premieră mondială, opera "Regele Cerb" de Angelo Inglese, în cadrul programului european "SENSE".

Dirijorul spectacolului este Mircea Holiartoc, care-i invită pe gălăţeni cu toată inima la spectacol: "Dacă cineva îşi închipuie că ştie subiectul poveştii Cenuşăresei, va fi surprins: mama vitregă este, de fapt, un bătrân tată vitreg, zâna cea bună se ascunde sub chipul unui mentor-filosof, iar celebrul pantof se transformă într-o îndelung căutată brăţară. Cu toate acestea, sâmburele poveştii rămâne neschimbat".

Citit 1035 ori Ultima modificare Luni, 20 Noiembrie 2017 10:07

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.