”Cursa de şoareci” şi ”Familii”, în weekend, la Dramatic

”Cursa de şoareci” şi ”Familii”, în weekend, la Dramatic
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Sâmbătă, 11 noiembrie, de la ora 19,00, în Sala Mare a Teatrului Dramatic "Fani Tardini" se joacă piesa "Cursa de şoareci" de Agatha Christie, o capodoperă a genului poliţist. A doua zi, la aceeaşi oră, gălăţenii pot să vizioneze piesa "Familii", prezentată de Teatrul din Sibiu.

Publicată iniţial cu titlul "Trei şoareci orbi" (aluzie la un sinistru cântecel de copii, reluat şi în piesă), povestea i-a fost inspirată Agathei Christie de un fapt real, petrecut în 1945. Trei copii orfani au fost plasaţi în grija unui cuplu de fermieri britanici, care, în locul iubirii părinteşti, i-a înfometat şi i-a bătut pe copii, până când cel mai mic dintre ei a murit.

În vara acestui an, piesa a intrat în Cartea Recordurilor, fiind cea mai jucată piesă din lume, cu 25.000 de reprezentaţii. Se joacă neîntrerupt în teatrele din întreaga lume din 1952.

"Cursa de şoareci" este celebră nu doar pentru numărul record de reprezentaţii, ci şi pentru finalul neaşteptat. La sfârşitul fiecărui spectacol, publicului i se cere să nu dezvăluie identitatea criminalului.

Din distribuţie fac parte: Dan Căpăţână, Ana Maria Ciucanu, Flavia Călin, Ionuţ Munteanu, Vlad Volf, Elena Anghel, Lică Dănilă, Adelin Ilie. Regia artistică este semnată de Radu Nichifor, cea tehnică de Jeana Lungu, în timp ce Vioara Bara s-a ocupat de scenografie.

"Manifest pentru Dialog"

A doua zi, de la ora 19,00, se va juca spectacolul "Familii", în regia lui Eugen Jebeleanu. Spectacolul face parte din turneul naţional "Manifest pentru Dialog" şi este o producţie a Teatrului Naţional "Radu Stanca" din Sibiu.

Eugen Jebeleanu chestionează în spectacolul său conceptul de familie. Piesa dezvoltă trei poveşti care se intersectează şi astfel îşi modifică parcursul. "Familii" e un spectacol care pune sub lupă probleme actuale de interes social general, precum homosexualitatea, adopția, abuzul fizic şi psihic, lipsa de comunicare etc.

Din distribuţie fac parte: Ioana Cosma, Oana Marin, Vladimir Petre, Ioan Paraschiv, Gabriela Pîrlițeanu, Ştefan Tunsoiu, Iustinian Turcu, Claudiu Urse.

Spectatorii sunt rugaţi să rămână în sală după terminarea spectacolului, deoarece artiştii din Sibiu vor fi încântaţi să răspundă întrebărilor venite din public şi să interacţioneze cu gălăţenii pe diverse teme prezente în spectacol.

Biletele pentru ambele spectacole pot fi achizţionate atât online, de pe site-ul teatrului, cât şi de la casierie. Preţurile biletelor pornesc de la 18,90 lei pentru un loc la balcon şi pot ajunge la 31,50 de lei pentru un loc VIP. Elevii, pensionarii şi studenţii trebuie să scoată din buzunar doar 10,50 lei.

Citit 1032 ori Ultima modificare Sâmbătă, 11 Noiembrie 2017 08:23

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.