Recitaluri simfonice şi Traviata, în încheierea festivalului

Recitaluri simfonice şi Traviata, în încheierea festivalului
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Festivalul Internaţional "Leonard", organizat de Teatrul Muzical, se va încheia, în acest weekend, cu două recitaluri simfonice şi cu un spectacol de operă - "Traviata".

Sâmbătă, 25 noiembrie, de la ora 18,00, melomanii sunt aşteptaţi la un recital de lieduri, interpretate de soprana Adelina Diaconu, acompaniată la pian de însuşi compozitorul partiturilor muzicale, Angelo Inglese. Compozitorul italian este cunoscut deja publicului gălăţean, prin opera în premieră mondială "Regele Cerb". Activitatea sa componistică este deja cunoscută la nivel european, fiind câştigător al mai multor concursuri. Inglese a fost aclamat public de celebrul Ennio Morricone, care a susţinut că a fost cel  mai bun într-un concurs desfăşurat la  Bologna.

În aceeaşi seară, gălăţenii vor asculta şi un recital al al trioului "Pro Arte", al Filarmonicii "George Enescu". Grupul  este fondat în 1978 şi este format  din violonista de renume Anda Petrovici, violoncelistul Marin Cazacu şi pianistul Andrei Licăreţ. "Pro Arte" a concertat în turnee pe scene din Bulgaria, Franţa, Germania, Portugalia, Italia, Spania, Serbia, Singapore şi a înregistrat partituri cu diferite case de discuri.

Ultima filă din Festivalul "Leonard" de anul acesta se va scrie duminică, 26 noiembrie, începând cu ora 18,00, cu opera "Traviata", de Verdi. Regia este semnată de Eleonora Constantinova, de la Teatrul Naţional de Operă şi Balet "Maria Bieşu" din Chişinău, Artistă a Poporului din Republica Moldova, care în martie primea Premiul pentru regie şi pedagogie la Gala Premiilor UNITEM, din ţara românească vecină. Coregrafia îi aparţine lui Fănică Lupu, elevul marelui coregraf Oleg Danovschi, care a urmat Şcoala Internaţională de Balet "Paluka" din Dresda, Germania.

La pupitrul dirijoral se va afla compozitorul şi dirijorul Angelo Inglese, spectacolul beneficiind şi de trei invitaţi speciali: Diana Ţugui, Florin Guzgă şi Şerban Vasile.

Soprana Diana Ţugui a participat la masterclassuri alături de mari muzicieni precum Viorica Cortez sau Jaume Aragall. S-a aflat mai totul timpul pe podiumurile vestitelor concursuri "Hariclea Darclee" şi "Marţian Negrea", a intrat în finala Concursului Internaţional de Canto "Renata Tebaldi", de la San Marino, şi a obţinut premiul III la Concursul Internaţional de canto "Jaume Aragall" din Spania şi premiul I la Concursul Internaţional "Elena Teodorini".

Tenorul Florin Guzgă este câştigătorul Premiului pentru cel mai bun debut masculin în cadrul Galei Premiilor Operelor Naţionale, Iaşi, 2014, pentru rolurile "Alfredo" din opera "La Traviata" şi "Rodolfo" din opera "La Bohème", dar şi premiul al doilea la Concursul Internaţional de  Canto "V.  Bellini" din Italia.

Baritonul Şerban Vasile a excelat de fiecare dată pe podiumul de concurs. În 2013, şi-a făcut debutul pe scena Operei Metropolitan din New York, în rolul lui Ford din "Falstaff", sub bagheta lui James Levine, în 2014 a debutat la Opera din Cairo, în "Contele de Luna", sub bagheta lui Davide Crescenzi, dar şi la Teatrul "Maggio FIorentino", Opera din Florenţa - Italia şi opera din Tel Aviv (Israel), în rolul Valentine, din opera "Faust", de Charles Gounod.

Foto 1: Diana Ţugui

Foto 2: Florin Guzgă

Foto 3: Şerban Vasile

 

Citit 1262 ori Ultima modificare Miercuri, 22 Noiembrie 2017 17:48

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.