Două treimi dintre francezi, „dezamăgiţi” de Macron

Două treimi dintre francezi, „dezamăgiţi” de Macron
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Aproape două treimi (64 la sută) dintre francezi se declară „dezamăgiţi” de activitatea preşedintelui Emmanuel Macron la un an de la alegerea sa în funcţia de preşedinte al Republicii, potrivit unui sondaj Ipsos/Sopra Steria pentru France Télévisions.

Mai exact, 36 la sută dintre cei chestionaţi au declarat că sunt „mai degrabă dezamăgiţi” şi 28 la sută „foarte dezamăgiţi”. Un total de 36 la sută au spus că sunt „mulţumiţi” (32 la sută „mai degrabă” şi 4 la sută „foarte”).

De asemenea, francezii au opinii împărţite când vine vorba de evaluarea evoluţiei Franţei în ultimul an. Pentru 37 la sută dintre ei, „Franţa nu stă nici mai bine, nici mai rău” şi „nimic nu s-a schimbat” de la alegerea lui Emmanuel Macron. Un procent de 36 la sută consideră că „Franţa stă mai rău” (29 la sută cred că „aceasta este parţial din cauza politicii lui Emmanuel Macron şi a guvernului”, în timp ce 7 la sută consideră că „nu este legat de politica lor”).

Pe de altă parte, 27 la sută cred că „Franţa stă mai bine” (17 la sută datorită politicii duse, 10 la sută - fără legătură cu această politică).

În cele din urmă, „având în vedere personalitatea şi activitatea” lui Emmanuel Macron, 46 la sută dintre francezi consideră că el nu este „nici la stânga, nici la dreapta şi nici la centru”, în timp ce 35 la sută îl plasează pe partea „dreaptă” a spectrului politic, 15 la sută - la „centru” - şi 4 la sută - la „stânga”.

Citit 1177 ori Ultima modificare Miercuri, 02 Mai 2018 17:04

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.