Hong Kong. Noi confruntări între protestatari şi poliţie

Hong Kong. Noi confruntări între protestatari şi poliţie
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Sute de manifestanţi prodemocraţie au încercat duminică, 1 septembrie 2019, să blocheze accesul spre aeroportul din Hong Kong, după o nouă zi de contestaţii sâmbătă, printre cele mai violente de la declanşarea mişcării, informează AFP şi Reuters.

Manifestanţi îmbrăcaţi în negru, purtând măşti şi ascunzându-se în spatele unor umbrele pentru a se sustrage camerelor de filmat, au ridicat baricade la terminalul de autobuz din aeroport. Alţii încercau o operaţiune pe autostrada ce duce spre terminalele aeriene situate pe insula Lantau (nord-vest). Nicio perturbare a zborurilor nu a fost semnalată deocamdată, însă poliţişti anti-revoltă au fost desfăşuraţi la aeroport.

Poliţia din Hong Kong a intervenit sâmbătă împotriva manifestanţilor, mai întâi cu spray-uri iritante, apoi cu gaze lacrimogene şi cu un tun de apă.

Fosta colonie britanică este de trei luni scena celei mai grave crize politice de după retrocedarea sa Chinei, în 1997, cu acţiuni aproape zilnice menite să denunţe îngrădirea libertăţilor şi ingerinţa tot mai mare din partea Beijingului.

Citit 841 ori Ultima modificare Duminică, 01 Septembrie 2019 17:11

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.