Rachete ruseşti S-400, în regiunea arctică

Rachete ruseşti S-400, în regiunea arctică
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Rusia a anunţat luni desfăşurarea de sisteme de apărare antiaeriană de ultimă generaţie S-400 în arhipelagul Novaia Zemlea din Arctica, regiune strategică unde în ultimii ani Moscova îşi întăreşte prezenţa în toate domeniile, informează AFP.

Sistemele S-400 au fost desfăşurate în acest arhipelag, situat între mările Barents şi Kara, pentru a a înlocui sistemele S-300, mai vechi, a anunţat Flota de Nord, citată de agenţiile de presă ruse. "Trecerea la noile S-400 sporeşte în mod semnificativ în zonă controlul asupra spaţiului aerian în Arctica" de către armata rusă, a subliniat Flota de Nord.

Rusia îşi întăreşte de ani de zile infrastructurile militare în Arctica, unde dispune de mai multe baze moderne care pot funcţia autonom şi noi aerodromuri. Sisteme S-400 de ultimă generaţie sunt deja desfăşurate în Arctica în regiunile Murmansk şi Arhanghelsk, precum şi în Republica Iacuţia, potrivit presei ruse. Pe lângă vastele sale rezerve de hidrocarburi, Arctica suscită interesul Rusiei datorită trecerii Nord-Est pe care speră să o exploateze pe viitor drept marea rută comercială ce leagă Europa şi Asia.

Citit 637 ori Ultima modificare Luni, 16 Septembrie 2019 16:43

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.