„Evenimente speciale” în noaptea Brexitului

„Evenimente speciale” în noaptea Brexitului
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Guvernul britanic a convenit un număr de planuri în eventualitatea unor evenimente speciale în noaptea din 31 ianuarie, când Marea Britanie este programată să iasă din Uniunea Europeană, a precizat ministrul de Finanțe britanic, Sajid Javid, pentru publicația Financial Times, fără să ofere detalii exacte.

Șeful trezoreriei britanice a recunoscut însă că anumite sectoare economice vor avea de suferit ca urmare a părăsirii blocului comunitar, din moment ce UE este principalul partener comercial al Marii Britanii. „Nu va fi o aliniere, nu vom accepta regulile pur și simplu, nu vom fi în piaţa unică şi nu vom fi în uniunea vamală - şi vom face acest lucru până la sfârşitul anului”, a spus ministrul, făcând referire la termenul-limită de 31 decembrie 2020, când un nou tratat comercial între Regatul Unit și UE ar trebui să fie finalizat.

Comentariile lui Javid au stârnit noi îngrijorări în rândul liderilor de afaceri, care acuză lipsa de claritate a regulilor comerciale ce ar trebui să intre în vigoare în mai puțin de 12 luni.

Citit 1572 ori Ultima modificare Duminică, 19 Ianuarie 2020 18:21

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.