Diferenţe şocante în raportarea victimelor epidemiei

Diferenţe şocante în raportarea victimelor epidemiei
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Prim-ministrul britanic Boris Johnson este confruntat cu apelul la o anchetă independentă asupra modului în care guvernul conservator a gestionat criza provocată de coronavirus, după ce nu a reuşit să explice suficient raportarea parţială a deceselor, testarea limitată şi deficitul de echipamente de protecţie în spitale, transmite miercuri Reuters.

"Ancheta trebuie să dispună de cele mai largi prerogative, având în vedere deficienţele şocante ale guvernului în ceea ce priveşte echipamentul de protecţie pentru personalul medical şi răspunsul lent al guvernului, pentru a afla adevărul şi a-i da lui Boris Johnson ocazia să răspundă întrebărilor din ce în ce mai serioase", a declarat Ed Davey, liderul interimar al Partidului Liberal Democrat.

Bilanţul real al deceselor provocate de epidemie în Marea Britanie a fost mult mai mare decât arătau cifrele guvernamentale la 10 aprilie, conform unor date oficiale ce arată că Regatul Unit este pe cale să devină una din ţările cele mai afectate din Europa. Cele mai recente date spitaliceşti indică un bilanţ de 17.337 de decese la pacienţi infectaţi cu noul coronavirus. Potrivit Financial Times, o analiză a celor mai recente date ale biroului de statistică ONS arată că epidemia a provocat 41.000 de decese în Marea Britanie.

Citit 720 ori Ultima modificare Miercuri, 22 Aprilie 2020 15:59

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.