Economia Franței și-a revenit aproape complet după pandemie

Economia Franței și-a revenit aproape complet după pandemie
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Activitatea economică a Franţei s-a redresat în august la aproximativ 95 la sută din nivelul înregistrat înainte de izbucnirea pandemiei de coronavirus (Covid-19), însă ritmul va fi redus în ultimele luni ale anului, a informat marţi Institutul Naţional de Statistică (Insee), transmit Bloomberg şi Reuters.

Cheltuielile publice masive pentru sprijinirea angajaţilor şi a afacerilor au ajutat la depăşirea celor mai dificile momente ale crizei şi au stimulat redresarea consumului, după ridicarea restricţiilor, în luna mai. Deşi sprijinul va continua, există incertitudini privind evoluţia pandemiei şi a modului în care consumatorii îşi vor cheltui economiile, apreciază Insee.

Instituţia avertizează că, "deşi declinul economiei a fost mai redus decât se estima, incertitudinile privind pandemia duc la o temperare a ritmului aşteptat al redresării". Institutul Naţional de Statistică şi-a menţinut estimarea privind contractarea economiei Franţei cu 9 la sută în 2020, din cauza efectelor pandemiei.

Insee se aşteaptă până la finalul anului la o creştere a ratei şomajului la 9,5 la sută, de la 7,1 la sută în trimestrul doi din 2020.

Economia franceză a scăzut cu 13,8 la sută în trimestrul doi din 2020, cel mai sever declin de după Al Doilea Război Mondial, pe fondul efectelor pandemiei. După introducerea, în 11 martie, a măsurilor de izolare pentru a stopa răspândirea pandemiei, s-a înregistrat un colaps al consumului, al investiţiilor şi al comerţului, se arată într-un recent raport al Insee.

Citit 835 ori Ultima modificare Marți, 08 Septembrie 2020 19:36

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.