7.000 de militari păzesc lăcașurile de cult și școlile

7.000 de militari păzesc lăcașurile de cult și școlile
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Numărul militarilor care patrulează pe străzi în cadrul Operaţiunii Sentinelle - pentru a păzi lăcaşurile de cult şi şcolile în Franţa - a fost suplimentat de la 3.000 la 7.000, a anunţat Emmanuel Macron la Nisa, după ”atacul terorist islamist” în care ”Franţa a fost atacată”, soldat cu trei morţi la Bazilica Notre-Dame, relatează AFP. Această decizie are loc odată cu ridicarea planului de securitate Vigipirate la nivelul de ”urgenţă de atentat” pe tot teritoriul francez.

Militarii sunt însărcinaţi ”să păzească toate lăcaşurile de cult. Mai ales, evident, bisericile, pentru ca (sărbătoarea) Toussaint să poată avea loc în condiţii cuvenite”, declara Macron. Şeful statului francez a promis de asemenea că şcolile vor fi păzite ”la întoarcerea din vacanţă care urmează”. O şedinţă a Consiliului Apărării a avut loc vineri, la care participă preşedintele francez şi premierul Jean Castex.

Operaţiunea Sentinelle a fost înfiinţată în 2015, în urma atentatelor de la 7, 8 şi 9 ianuarie. Obiectivul operaţiunii este să asigure securitatea locurilor considerate ca expuse ameninţării teroriste - şcoli, lăcaşuri de cult, monumente, gări, aeroporturi, între altele. Militarii din cadrul operaţiunii sunt formaţi în mod special pentru a înfrunta ameninţarea teroristă.

Citit 834 ori Ultima modificare Vineri, 30 Octombrie 2020 17:44

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.