Trump vs Biden, ziua cea mai lungă!

Trump vs Biden, ziua cea mai lungă!
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Cu o zi înaintea alegerilor prezidenţiale din SUA, preşedintele în exerciţiu, republicanul Donald Trump, va face luni un adevărat tur de forţă în speranţa de a răsturna cifrele din sondaje, care îl plasează pe rivalul său democrat Joe Biden în poziţia de favorit, relatează AFP.

Într-o Americă extrem de polarizată, pe un fundal marcat de anxietate din cauza epidemiei de COVID-19 în plină recrudescenţă, fostul om de afaceri de 74 de ani continuă să prezică un "val" republican, în pofida tendinţelor nefavorabile.

"Vom câştiga încă patru ani în magnifica noastră Casă Albă!", a afirmat duminică Donald Trump, care se teme că riscă să devină primul preşedinte în mai bine de un sfert de veac care să nu fie reales pentru un al doilea mandat.

În programul ultimei sale zile de campanie figurează cinci mitinguri în patru state - Carolina de Nord, Pennsylvania, Michigan, Wisconsin - cu un ultim eveniment electoral în Grand Rapids (Michigan), ca în 2016, unde, intrat în linia dreaptă a campaniei, a creat o surpriză care uluit lumea.

Joe Biden (77 de ani) se concentrează pe Pennsylvania, pe care speră să o încline de partea sa, ceea ce i-ar deschide - la a treia sa încercare - uşile Casei Albe.

O anchetă de opinie efectuată de New York Times şi de Siena College, publicată duminică, îl plasează pe Biden în faţa lui Donald Trump în patru state considerate decisive şi unde miliardarul republican câştigase în 2016: Pennsylvania, Arizona, Florida şi Wisconsin. Dar observatorii îndeamnă la prudenţă, evocând scrutinul din 2016, când Donald Trump a creat una dintre cele mai mari surprize în istoria politică americană, câştigând în faţa democratei Hillary Clinton.

Citit 765 ori Ultima modificare Luni, 02 Noiembrie 2020 17:53

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.