A fost redeschis portul comercial din Dover

A fost redeschis portul comercial din Dover
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Portul din Dover s-a redeschis în noaptea de marţi spre miercuri, slăbind puţin cordonul sanitar care strânge Marea Britanie, după anunţul descoperirii unei noi tulpini a virusului SARS-CoV-2, informează AFP, citată de Agerpres.

Redeschiderea urmează unui acord pentru a depăşi criza la care au ajuns Londra şi Parisul, pentru a permite şoferilor de camioane blocaţi în Regatul Unit să părăsească ţara, pe baza unui test COVID-19 rapid. Această decizie atenuează ameninţarea unei penurii de produse, după ce mii de camioane au fost blocate în Anglia, ca urmare a suspendării timp de 48 de ore a transportului însoţit de marfă, anunţată de Franţa, de care Marea Britanie este dependentă.

Totodată, Franţa şi Belgia au anunţat o uşoară relaxare a unor restricţii introduse după anunţarea duminică a răspândirii rapide în Marea Britanie a noii tulpini a virusului care provoacă COVID-19, cu o rată de transmisie cu 40% până la 70% mai mare, conform informaţiilor furnizate de Londra.

Franţa autorizează, începând de miercuri, sub rezerva unui test COVID negativ, revenirea în Marea Britanie a cetăţenilor săi şi a persoanelor cu domiciliul pe teritoriul său sau în UE, precum şi a celor care "trebuie să realizeze deplasări esenţiale". Belgia şi Olanda au adoptat măsuri similare.

Eurostar a anunţat, de asemenea, reluarea circulaţiei trenurilor sale miercuri, pentru "călătorii din Marea Britanie cu destinaţia Europa continentală", care rămâne supusă unor "condiţii", însă Germania, asemănător altor zeci de ţări care au întrerupt legăturile cu Regatul Unit, nu a anunţat o relaxare a restricţiilor impuse până pe 6 ianuarie.

Citit 1030 ori Ultima modificare Miercuri, 23 Decembrie 2020 18:24

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.