Scandal mediatic în familia regală din Marea Britanie

Scandal mediatic în familia regală din Marea Britanie
Acuzaţii grave lansate de Meghan şi prinţul Harry
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Meghan, soţia prinţului Harry, a acuzat familia regală britanică de rasism, de proliferarea unor minciuni şi că a împins-o la un pas de sinucidere, într-un interviu exploziv de două ore acordat jurnalistei de televiziune Oprah Winfrey, care pare să aibă potenţialul de a zdruncina serios reputaţia monarhiei din Marea Britanie, informează agenţiile de presă internaţionale.

Meghan a rememorat momentul în care a întâlnit-o pentru prima dată pe regina Elisabeta a II-a şi a mărturisit că a fost surprinsă atunci când prinţul Harry i-a spus că trebuia să facă o reverenţă atunci când urma să o salute pe suverana britanică. "Nu m-am gândit că acest lucru se petrecea şi într-un cadru privat. I-am spus: 'Dar este bunica ta'. El mi-a răspuns: 'Este regina'. Acela a fost cu adevărat primul moment când am început să înţeleg", a declarat Meghan Markle.

"Nu ştiu cum ar putea ei să se aştepte după atât de mult timp că noi vom continua să păstrăm tăcerea dacă se dovedeşte că există un rol activ pe care familia regală îl joacă în propagarea unor afirmaţii false despre noi", a continuat soţia prinţului Harry.

Meghan Markle i-a dezvăluit prezentatoarei Oprah Winfrey că unii dintre membrii familiei regale britanice au exprimat în faţa soţului ei, prinţul Harry, anumite îngrijorări legate de culoarea pielii pe care urma să o aibă primul lor copil, Archie, relatează revista Variety.

Meghan, în vârstă de 39 de ani, care este metisă - mama ei este afro-americană, iar tatăl este caucazian -, a mai spus că a fost naivă înainte de a deveni un membru al familiei regale britanice în urma căsătoriei sale cu prinţul Harry şi că, după nunta lor din 2018, a sfârşit prin a avea gânduri suicidare şi de automutilare. Ea afirmat şi că a solicitat ajutor din partea casei regale şi a evocat posibilitatea unei internări într-o clinică medicală. "Mi s-a spus că nu puteam să fac acest lucru, pentru că nu ar fi benefic pentru instituţie", a dezvăluit Meghan, citată de AFP.

În acelaşi interviu, Meghan a dezvăluit că al doilea copil al cuplului va fi o fetiţă, care se va naşte în vara acestui an.

Ea a mai spus că fiului lor Archie, în vârstă de un an, i-a fost negat titlul de prinţ din cauza îngrijorărilor existente în rândul familiei regale legate de culoarea pielii sale. Meghan a refuzat să dezvăluie numele persoanelor care au făcut acele declaraţii, spunând că "ar fi foarte vătămător pentru identitatea lor". La fel a procedat şi prinţul Harry: "A fost ciudat. Am fost şocat".

Ducii de Sussex au explicat retragerea lor din casa regală a Marii Britanii şi plecarea lor în Statele Unite prin presiunea mediatică insuportabilă şi prin lipsa de susţinere dovedită de familia regală. "Am făcut tot ce era posibil" pentru a rămâne în rândul familiei regale, a afirmat prinţul Harry, explicând că s-a confruntat la rândul lui cu tulburări de natură psihologică din cauza acelor situaţii tensionate.

Harry a dezvăluit că familia lui i-a tăiat sursele de finanţare şi că tatăl lui, prinţul Charles, moştenitorul tronului britanic, l-a dezamăgit şi, la un moment dat, a încetat să îi mai răspundă la telefon. Harry a adăugat că a reluat între timp legătura cu tatăl lui şi că lucrează alături de acesta la îmbunătăţirea relaţiei lor.

Palatul Buckingham nu a făcut deocamdată niciun comentariu public despre acest interviu.

Citit 621 ori Ultima modificare Marți, 09 Martie 2021 22:52

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.