Germania va negocia cu Rusia achiziția de vaccin Sputnik V

Germania va negocia cu Rusia achiziția de vaccin Sputnik V
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Ministrul german al sănătăţii, Jens Spahn, a anunţat joi că ţara sa va începe discuţii cu Rusia în vederea eventualei achiziţii de doze de vaccin Sputnik V, în caz de aprobare a acestuia de către Agenţia Europeană a Medicamentului (EMA), transmite AFP.

"Am explicat în numele Germaniei, la Consiliul miniştrilor sănătăţii din UE, că noi vom discuta de manieră bilaterală cu Rusia, mai întâi pentru a şti când şi ce cantităţi ar putea fi livrate", a declarat Spahn la postul de radio regional WDR.

El a spus că decizia a fost luată după ce Comisia Europeană a anunţat că nu va negocia în numele Celor 27 cumpărarea acestui vaccin, contrar modului în care a procedat în cazul altor vaccinuri împotriva COVID-19. "Livrările ar urma să intervină în următoarele de la două până la patru, cinci luni, pentru a face cu adevărat o diferenţă faţă de situaţia noastră actuală" în ceea ce priveşte numărul de vaccinări, a precizat Spahn, criticat pentru întârzierile în campanie de imunizare. "Altfel, vom avea, într-o manieră sau alta, cantităţi de vaccin mai mult decât suficiente", a adăugat el.

În lipsa capacităţii de a produce suficiente doze şi dorind să acorde prioritate populaţiei proprii, Rusia nu a expediat până acum în străinătate decât cantităţi reduse din vaccinul Sputnik V.

Bavaria, cel mai mare land german, a anunţat miercuri că va negocia un "contract preliminar" în vederea achiziţiei de 2,5 milioane de doze de vaccin Sputnik V, sub rezerva aprobării acestuia de către EMA, agenţie care nu a fixat un termen pentru decizia sa.

Autorităţile germane, extrem de îngrijorate de al treilea val de epidemie, se află sub presiune, în condiţiile în care numai 13 la sută din populaţie a primit cel puţin o doză de vaccin după mai bine de trei luni de la lansarea campaniei.

Autorităţile au promis că toate persoanele care doresc să se vaccineze vor putea primi cel puţin prima doză până la sfârşitul lui septembrie.

Citit 451 ori Ultima modificare Joi, 08 Aprilie 2021 20:19

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.