UPDATE Un copil de 5 ani, singurul supraviețuitor al accidentului de teleferic din Italia
Foto: Twitter/Corpo Nazionale Soccorso Alpino e Speleologico

UPDATE Un copil de 5 ani, singurul supraviețuitor al accidentului de teleferic din Italia
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

UPDATE, marți, 25 mai 2021. Comunitatea din Stresa a declarat, luni, 24 mai 2021, doliu în oraș. Singurul supraviețuitor al accidentului este un copil în vârstă de 5 ani. Acesta se află intubat, în stare gravă, dar stabilă.


UPDATE, luni, 24 mai 2021. Primele estimări ale anchetei accidentului de teleferic din Italia arată că un cablu s-a rupt, dar nu ar fi funcționat nici frâna de urgență a telecabinei.

Problema de suprasarcină a fost exclusă, deoarece într-o cabină pot fi transportate peste 35 de pasageri.

Telecabina se afla în urcare, la aproximativ 100 de metri de vârful muntelui, în momentul în care s-a rupt un cablu. Frâna de urgență nu s-a activat, iar după ce s-a rupt cablul, telecabina a coborât în viteză, ajungând să fie catapultată. Cabina a căzut de la o înălțime de 15 metri şi s-a rostogolit la vale, izbind un copac.


(23 mai 2021) Cel puțin 14 morți într-o stațiune turistică din Italia, după ce o cabină de teleferic s-a prăbușit de la înălțime

Cel puțin 14 oameni au murit duminică, 23 mai 2021, în nordul Italiei, după ce o telecabină s-a prăbușit. Printre victime se află și un copil în vârstă de 9 ani, iar un altul se zbate între viață și moarte. Tragedia a avut loc într-o zonă de altitudine, în timp ce telefericul urca din staţiunea Stresa, aflată pe malul lacului Maggiore, către vârful Mottarone, în regiunea Piemont.

Telecabina se afla în urcare, la aproximativ 100 de metri de vârful muntelui, în momentul în care s-a rupt un cablu.

În imaginile transmise de pompieri se văd rămăşiţele cabinei care s-a prăbușit într-o zonă împădurită extrem de abruptă, ceea ce a îngreunat mult accesul salvatorilor.

Telecabina trecuse prin ample operațiuni de modernizare între 2014 și 2016, care au costat peste 4 milioane de euro, transmite digi24.ro.

UPDATE. Autoritățile italiene anunță că au deschis o anchetă penală pentru omucidere multiplă și vătămare prin neglijență, dar, în același timp, studiază și ipoteza unui atac la adresa siguranței transportului public.

GALERIE FOTO

Citit 554 ori Ultima modificare Marți, 25 Mai 2021 20:10

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.