Pentagonul, investigații oficiale privind apariția unor OZN-uri

Pentagonul, investigații oficiale privind apariția unor OZN-uri
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Autorităţile americane nu pot să explice anumite fenomene aeriene neidentificate, dar au precizat că nu a fost vorba despre o tehnologie secretă dezvoltată de Pentagon, potrivit unui raport mult aşteptat, din care câteva fragmente au fost publicate joi în cotidianul The New York Times, ai cărui jurnalişti au adresat întrebări unor oficiali la curent cu existenţa acestui document, relatează AFP.

Potrivit acelor oficiali, raportul, care trece în revistă peste 120 de cazuri ce descriu apariţii ale unor aeronave misterioase, nu menţionează nicio dovadă care să ateste că ar fi fost vorba despre vehicule extraterestre.

Serviciile de informaţii americane nu au putut să explice anumite mişcări ale acelor obiecte, inclusiv capacitatea lor de accelerare, de schimbare bruscă a direcţiei sau de a se scufunda în apă.

Un fapt este cert, potrivit aceloraşi oficiali contactaţi de The New York Times: în majoritatea cazurilor, nu era vorba despre o tehnologie americană secretă pe care administraţia de la Washington ar fi refuzat să o facă publică.

Potrivit The New York Times, serviciile de informaţii americane se tem că ar putea fi vorba, cel puţin în câteva cazuri, despre o tehnologie experimentală a unor naţiuni rivale, precum Rusia şi China, care ar testa astfel diverse materiale supersonice.

După decenii de secrete care au înconjurat aceste fenomene inexplicabile intrate în imaginarul colectiv sub acronimul OZN ("Obiect Zburător Neidentificat"), Congresul Statelor Unite a ordonat anul trecut executivului american să informeze publicul larg în legătură cu activităţile desfăşurate de o unitate a Pentagonului care studia şi investiga acele fenomene.

Redactarea acestui raport a fost încredinţată Directorului serviciilor naţionale de informaţii (DNI). Potrivit The New York Times, raportul ar trebui să fie comunicat Congresului american pe 25 iunie.

El ar trebui să includă o anexă clasificată, care nu va conţine nici ea elemente ce ar putea să dovedească existenţa OZN-urilor, potrivit oficialilor citaţi de cotidianul newyorkez, dar care ar putea să continue să alimenteze speculaţiile pe această temă.

Pentagonul a publicat anul trecut înregistrări video realizate de piloţi din US Navy, care arătau mai multe "întâlniri" realizate în plin zbor cu o serie de aeronave stranii.

Militarii americani nu le mai desemnează pe acestea drept OZN-uri, ci le denumesc "fenomene aeriene non-identificate".

Citit 541 ori Ultima modificare Sâmbătă, 05 Iunie 2021 01:27

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.