Volkswagen, pregătiri de tranziție

Volkswagen, pregătiri de tranziție
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Constructorul auto german Volkswagen va înceta să mai vândă automobile echipate cu motoare cu ardere internă în Europa în 2035, pe măsură ce va face tranziţia la vehiculele electrice, însă în SUA şi China această tranziţie se va face la o dată ulterioară, a declarat unul din membri consiliului de administraţie de la Volkswagen, Klaus Zellmer, transmite Reuters. Cu toate acestea, până în 2050, cel mai târziu, întreaga flotă de autovehicule Volkswagen ar urma să fie neutră din punct de vedere al emisiilor de CO2, a apreciat Zellmer.

În ceea ce priveşte piaţa europeană, Volkswagen şi-a propus ca în 2030 automobilele electrice să reprezinte 70% din vânzările sale totale. Aceasta ar pregăti cel mai mare constructor auto european pentru o eventuală înăsprire a obiectivelor de mediu ale Uniunii Europene.

Decidenţii UE au luat în vizor emisiile poluante ale autovehiculelor, forţând constructorii auto să accelereze dezvoltarea de tehnologii cu emisii reduse, în caz contrar riscând să fie amendaţi dacă autovehiculele lor depăşesc limitele privind emisiile de CO2.

Citit 592 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.