Riscurile financiare legate de schimbările climatice, în atenţia băncilor

Riscurile financiare legate de schimbările climatice, în atenţia băncilor
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Băncile din întreaga lume ar trebui să pună controalele asupra riscurilor financiare legate de schimbările climatice în centrul preocupărilor consiliilor lor de administraţie şi ar trebui să evalueze dacă rezervele lor de capital fac faţă în cazul unor inundaţii, incendii şi a scăderii bruşte a preţurilor activelor, susţin autorităţile de reglementare bancară, transmite Reuters.

În ultimul timp au sporit presiunile asupra băncilor, pentru a avea un rol mai activ în a ajuta până în 2050 tranziţia economiilor mondiale spre reducerea emisiilor şi a-şi construi propriile sisteme de apărare faţă de un declin brusc al valorii creditelor companiilor şi a altor active.

Comitetul Basel de supervizare bancară din economiile G20 şi alte ţări au propus marţi primul set de principii pentru a face faţă riscurilor legate de climă.

Deja băncile centrale au început să deruleze teste de stres legate de riscurile climatice. Dar până acum solicitările activiştilor de mediu de a impune cerinţe suplimentare de capital băncilor care finanţează proiecte de combustibili fosili au fost respinse de autorităţile de reglementare.

Citit 450 ori Ultima modificare Miercuri, 17 Noiembrie 2021 20:15

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.