Roberta Metsola, aleasă președinte al Parlamentului European

Roberta Metsola, aleasă președinte al Parlamentului European
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Parlamentul European, reunit în sesiune plenară la Strasbourg, a ales-o marţi în funcţia de preşedinte al său, pentru doi ani şi jumătate, pe eurodeputata malteză Roberta Metsola, transmit AFP şi DPA. Membră a grupului Partidului Popular European, Metsola a fost aleasă cu 458 de voturi ''pentru'' din 616 exprimate.

Roberta Metsola, care a împlinit 43 de ani chiar marţi, devine astfel cea mai tânără persoană ce deţine această funcţie.

Ceilalţi candidaţi la preşedinţia Parlamentului European au fost Sira Rego (grupul Confederal al Stângii Unite Europene/ Stânga Verde Nordică), Kosma Zlotowski (grupul Conservatorilor şi Reformiştilor Europeni) şi Alice Bah Kuhnke (grupul Verzilor).

Funcţia de președinte al Parlamentului European a fost deţinută de italianul David Sassoli, decedat în urmă cu o săptămână, la vârsta de 65 de ani, ca urmare a unei ''complicaţii grave cauzate de o disfuncţie a sistemului imunitar''. Mandatul lui Sassoli se încheia în această lună, la jumătatea legislaturii de cinci ani a Parlamentului European. David Sassoli a fost ales preşedinte al Parlamentului European în 2019, cu sprijinul principalelor două familii politice europene - PPE şi S&D - şi al eurodeputaţilor din grupul Renew Europe.

Roberta Metsola a asigurat și preşedinţia interimară a Parlamentului, după decesul lui Sassoli.

Citit 828 ori Ultima modificare Marți, 18 Ianuarie 2022 16:30

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.