Mandat de arestare pentru fratele lui Aleksei Navalnîi

Mandat de arestare pentru fratele lui Aleksei Navalnîi
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Rusia a emis miercuri un mandat de arestare pe numele fratele opozantului Aleksei Navalnîi, Oleg Navalnîi, acuzat că a încălcat condiţiile unei pedepse cu suspendare, administraţia penitenciară cerând încarcerarea sa, relatează AFP.

În urmă cu o zi, Aleksei Navalnîi, încarcerat după un proces în care a fost acuzat de fraudă, dar pe care el îl denunţă ca fiind politic, a fost inclus de autorităţi pe lista ”teroriştilor şi extremiştilor”, pe fondul reprimării constante a vocilor critice în Rusia în ultimii doi ani.

Numele lui Oleg Navalnîi, în vârstă de 38 de ani, apare acum pe lista persoanelor căutate de Ministerul de Interne, pentru infracţiuni penale.

Oleg Navalnîi a fost condamnat în august 2021 la un an de închisoare cu suspendare, fiind acuzat că a încălcat măsurile sanitare legate de epidemia de COVID-19 printr-un apel către ruşi în ianuarie să participe la manifestaţii în favoarea eliberării fratelui său.

Avocatul său, Nikos Paraskevos, a declarat pentru agenţia Interfax că mandatul a fost emis pentru că poliţia nu l-a găsit pe Oleg Navalnîi la domiciliu.

Citit 691 ori Ultima modificare Miercuri, 26 Ianuarie 2022 16:10

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.