Moscova continuă concentrarea de forțe militare la frontiera cu Ucraina

Moscova continuă concentrarea de forțe militare la frontiera cu Ucraina
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Rusia a continuat să concentreze trupe în apropiere de frontiera cu Ucraina "în cursul ultimelor 24 de ore", a declarat, joi seară, un purtător de cuvânt al Pentagonului, John Kirby, citat de DPA.

Purtătorul de cuvânt al Departamentului Apărării din SUA a anunţat de asemenea că un ajutor suplimentar militar va fi trimis în Ucraina, spunând că acesta ar trebui să sosească "într-o perioadă destul de scurtă" de timp. "Nu detaliem de regulă conţinutul acestor livrări. Cred că puteţi înţelege de ce ne dorim să fim prudenţi în legătură cu expunerea publică a tipului de capabilităţi oferite Ucrainei", a remarcat el.

Ejednevnaia Gazeta - publicaţie rusă independentă, al cărei redactor-şef adjunct este expertul militar Aleksandr Golţ - subliniază într-un editorial publicat joi că "Rusia se îndreaptă într-un ritm rapid către război", indicând că, pe lângă forţele dislocate la graniţa ruso-ucraineană, se poate observa o "concentrare fără precedent de trupe" ruse în Belarus.

Din Extremul Orient sunt transferate aici forţe de aviaţie, sisteme de apărare antiaeriană S-400 şi formaţiuni militare combinate. Pe lângă paraşutişti, au fost trimise şi forţe de infanterie marină, chiar dacă Belarus nu are ieşire la mare, remarcă editorialistul Ejednevnaia Gazeta.

"Ultima oară când infanteria marină rusă a participat la o operaţiune terestră a fost în timpul războiului din Cecenia" (1999-2009), menţionează el, apreciind că transferul <<beretelor negre>> din Extremul Orient sugerează că Moscova nu precupeţeşte niciun efort pentru a-şi spori efectivele concentrate în apropierea frontierei cu Ucraina.

Citit 413 ori Ultima modificare Vineri, 28 Ianuarie 2022 16:50

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.