Închisoare siriană atacată de Statul Islamic

Închisoare siriană atacată de Statul Islamic
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Atacul grupării Stat Islamic (SI) asupra unei închisori din nord-estul Siriei şi luptele în care se înfruntă jihadiştii şi forţele kurde s-au soldat cu 332 de morţi, începând de pe 20 ianuarie, potrivit unui nou bilanţ anunţat duminică de Observatorul sirian al drepturilor omului (OSDO), relatează AFP.

Noi înfruntări sporadice au avut loc sâmbătă între forţele kurde, sprijinite de trupe americane, şi membri ai SI care nu au fost încă prinşi, în apropiere de închisoarea Ghwayran, unde cel puţin 3.500 de jihadişti de diferite naţionalităţi erau deţinuţi în oraşul Hassakeh, potrivit ONG-ului.

OSDO a anunţat că luptele s-au soldat cu moartea a 246 de jihadişti, 79 de membri ai forţelor kurde şi şapte civili.

Forţele kurde au reobţinut controlul asupra închisorii şi sute de jihadişti, între care deţinuţi care au fugit şi atacatori, s-au predat sau au fost arestaţi, potrivit OSDO. Însă zeci de membri ai SI s-au baricadat în partea de nord a închisorii, "care este dificil de vizat din aer sau de atins pe cale terestră", notează OSDO. Farhad Shami a avertizat că, dacă aceştia nu se predau, kurzii iau în calcul o soluţie "militară".

Citit 417 ori Ultima modificare Duminică, 30 Ianuarie 2022 17:45

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.