Pământul văzut dintr-o rachetă balistică nord-coreeană

Pământul văzut dintr-o rachetă balistică nord-coreeană
Rocket-selfie
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Coreea de Nord a publicat fotografii despre care spune că au fost făcute în timpul testării celei mai puternice rachete din ultimii cinci ani. Imaginile neobișnuite din spațiu arată părți ale peninsulei coreene și zonele înconjurătoare, relatează BBC.

Phenianul a anunțat luni că a testat o rachetă balistică cu rază medie de acțiune Hwasong-12 (IRBM). La puterea sa maximă, aceasta poate parcurge mii de kilometri, plasând zone precum teritoriul Guam al Statelor Unite în raza de acțiune.

Cel mai recent test balistic al Coreei de Nord a lansat un nou semnal de alarmă în rândul comunității internaționale. Phenianul a făcut un număr record de lansări de rachete - şapte, doar în ultima lună, activitate care a fost condamnată ferm de SUA, Coreea de Sud, Japonia și alte țări.

ONU interzice Coreei de Nord testele balistice și nucleare și a impus sancțiuni stricte. Dar Phenianul sfidează în mod regulat această interdicție.

Administraţia Biden a încercat în mod repetat să iniţieze discuţii cu regimul de la Phenian, demersuri care au fost respinse de fiecare dată. Liderul nord-coreean Kim Jong Un a participat la trei summituri cu preşedintele american Donald Trump, discuţii care nu au condus la satisfacerea solicitării liderului de la Phenian de eliminare a sancţiunilor impuse ţării sale.

Un oficial american a spus că cel mai recent test nord-coreean face parte dintr-un model „din ce în ce mai destabilizator”, care încalcă rezoluţiile Consiliului de Securitate al ONU şi, prin urmare, dreptul internaţional.

Citit 935 ori Ultima modificare Luni, 31 Ianuarie 2022 16:40

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.