Talibanii nu mai au voie cu arme în parcul de distracții

Talibanii nu mai au voie cu arme în parcul de distracții
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Luptătorii talibani nu vor mai avea voie să meargă înarmați în parcurile de distracții din Afganistan, a declarat purtătorul de cuvânt al grupului, în ceea ce pare a fi o altă măsură a noilor guvernanți de a-și cosmetiza imaginea în plan internațional, potrivit Reuters.

Luptătorii talibani, care în marea lor majoritate și-au petrecut cea mai mare parte a vieții într-o insurgență împotriva unui guvern susținut de SUA, care a fost la putere 20 de ani, s-au înghesuit în parcurile de distracție din orașele afgane după ce au preluat conducerea țării, în august 2021.

„Mujahedinii din Emiratul Islamic nu au voie să intre în parcurile de distracții cu arme, uniforme militare și vehicule”, a spus principalul purtător de cuvânt al talibanilor, Zabihullah Mujahid, pe Twitter. „Sunt obligați să respecte toate regulile și reglementările parcurilor de distracție”, se mai spune în mesaj.

Talibanii și-au câștigat reputația de executanți intransigenți și adesea brutali, cu tradiții stricte, după guvernarea lor anterioară, între 1996 și 2001.

Citit 453 ori Ultima modificare Joi, 03 Februarie 2022 20:53

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.