China se alătură Rusiei și se opune extinderii NATO

China se alătură Rusiei și se opune extinderii NATO
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a atras atenţia cu privire la încercările Chinei de a le refuza naţiunilor suverane dreptul de a alege alianţele internaţionale din care să facă parte, după sprijinul pe care Beijingul l-a acordat Moscovei pe subiectul extinderii Alianţei în estul Europei, transmite EFE.

Stoltenberg s-a referit la declaraţia recentă a celor două mari puteri în care, ''pentru prima dată, China se alătură Rusiei în apelul adresat NATO de a înceta să mai primească noi membri''.

Stoltenberg a subliniat că NATO ''respectă decizia fiecărei ţări de a face parte sau nu dintr-o alianţă'' şi a dat asigurări că ''politica noastră a uşilor deschise a fost un succes istoric, prin extinderea libertăţii şi securităţii în întreaga Europă''.

La 4 februarie, preşedinţii Chinei, Xi Jinping, şi Rusiei, Vladimir Putin, au făcut front comun în faţa Occidentului şi s-au angajat să înfrunte împreună ceea ce consideră a fi ''ameninţări la adresa securităţii''. De asemenea, au transmis că ''Rusia şi China se opun unei mai mari extinderi a NATO''.

Citit 464 ori Ultima modificare Marți, 08 Februarie 2022 15:50

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.