Incendiu pe un feribot care naviga în Grecia. 288 de persoane se aflau la bord, inclusiv 29 de români. VIDEO

Incendiu pe un feribot care naviga în Grecia. 288 de persoane se aflau la bord, inclusiv 29 de români. VIDEO
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Un incendiu a izbucnit, vineri, pe un feribot care naviga din Grecia către Italia, cu 288 de persoane la bord, printre care şi 29 de români. Deocamdată, nu există informaţii cu privire la posibile victime, a comunicat Garda de Coastă elenă, potrivit Reuters, preluată de News.ro. Ambasada României la Atena a solicitat autorităţilor elene, în regim de urgenţă, informaţii suplimentare cu privire la identitatea şi starea de sănătate a cetăţenilor români afectaţi, misiunea urmând să acorde asistenţă consulară, în limita competenţelor legale.

MAE precizează că, la nivelul misiunii diplomatice, nu au fost primite solicitări de asistenţă consulară din partea cetăţenilor români în legătură cu incidentul produs. Euroferry Olympia, sub pavilion italian, plecase din Igoumenitsa, cel mai mare port din vestul Greciei, şi se îndrepta către portul italian Brindisi, aflat la aproximativ nouă ore distanţă.

Incendiul, a cărui cauză nu este momentan cunoscută, a izbucnit în apropierea insulei Corfu din marea Ionică. Un videoclip postat pe site-ul de ştiri grecesc Proto Thema a surprins un feribot cuprins de flăcări, din care ieşeau rotocoale mari de fum.

Garda de Coastă a precizat că la bord se aflau 237 de pasageri şi 51 de membri ai echipajului, iar cel puţin trei nave ale Gărzii de Coastă au fost implicate în operaţiunea de salvare.

Pasagerii şi echipajul au fost evacuaţi cu bărcile de salvare şi au fost transportaţi pe insula Corfu, au mai spus autorităţile. Condiţiile meteorologice din zonă au fost favorabile.

Ministerul Afacerilor Externe (MAE), prin intermediul Ambasadei României în Republica Elenă şi al Consulului Onorific al României în insula Corfu, s-a autosesizat în urma informaţiilor apărute în presa elenă referitoare la incidentul produs în dimineaţa zilei de 18 februarie 2022 în apropierea Insulei Corfu, în care a fost implicat un feribot ce transporta bunuri şi persoane pe ruta dintre Republica Elenă şi Republica Italiană. 

MAE informează că cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la următoarele numere de telefon ale Ambasadei României în Republica Elenă: +30 210 6728875 şi +30 210 6728879, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă. De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă, au la dispoziţie următorul număr de telefon de permanenţă al Ambasadei României la Atena: +30 6978996222.

Citit 1632 ori Ultima modificare Vineri, 18 Februarie 2022 20:53

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.