Primele unități Patriot, amplasate

Primele unități Patriot, amplasate
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

Primele unităţi responsabile cu amplasarea sistemului de apărare aeriană Patriot au început să sosească în Slovacia din ţări aliate din NATO, iar desfăşurarea va continua în zilele următoare, a anunţat, duminică, ministrul Apărării, Jaroslav Nad.

Sistemul va fi operat de militari germani şi olandezi şi va fi desfăşurat iniţial la baza aeriană Sliac, din centrul Slovaciei, pentru a întări apărarea flancului estic al NATO.

Ministrul slovac a precizat că sistemul Patriot nu este un înlocuitor al sistemului mai vechi rusesc S-300, ci un alt element în apărarea spaţiului aerian al ţării, conform portalului info.sk.

Guvernul Ţărilor de Jos a anunţat vineri că va trimite un sistem de apărare antirachetă Patriot la Sliac în cadrul măsurilor NATO de consolidare a apărării antiaeriene în Europa de Est, potrivit Reuters. De asemenea, Germania va furniza două sisteme Patriot Slovaciei, se menţiona în acelaşi text.

Slovacia se declarase joi dispusă să furnizeze Ucrainei sisteme de apărare antiaeriană S-300, de fabricaţie sovietică, dacă aliaţii din NATO le găsesc un înlocuitor.

Citit 2120 ori Ultima modificare Duminică, 20 Martie 2022 17:14

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.